Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας
23 Ιουλίου, 2024

Εκδόσεις του Τομέα Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας

Διαδώστε:

Με σκοπό την διαχείριση, την προβολή και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και της ορθόδοξης παράδοσης του τόπου μας, η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας έχει συστήσει τον Τομέα Θρησκευτικού Τουρισμού και Προσκυνηματικής Περιήγησης.

Με απόφαση του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού έχει ορισθεί ως Υπεύθυνος του Τομέα, ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Ευάγγελος Φεγγούλης, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Αγρινίου.

Από την έναρξη λειτουργίας του Τομέα προστέθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως (www.imaa.gr) ειδικό banner, όπου παρουσιάζεται σχετικό ενημερωτικό και πληροφοριακό υλικό, το οποίο εμπλουτίζεται διαρκώς.

Πρόσφατα, ο Τομέας προέβη στην έκδοση τεσσάρων εντύπων φυλλαδίων. Ενός χάρτη της Ιεράς Μητροπόλεως με σημειωμένα τα κυριότερα Μοναστήρια και τα σημαντικότερα Προσκυνήματα, καθώς και τριών ενδεικτικών λεπτομερών προγραμμάτων διήμερων προσκυνηματικών επισκέψεων στην Ιερά Μητρόπολή μας, στα Ιερά Προσκυνήματα του Μεσολογγίου, του Αγρινίου και του Θέρμου, της Αμφιλοχίας και του Βάλτου.

Τα φυλλάδια αυτά παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο Συνέδριο για τον προσκυνηματικό και εναλλακτικό τουρισμό, που διοργάνωσε η Ένωση Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας, με τίτλο «ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΜΑΤΑ της ιστορίας, της πίστης και της φύσης», το διήμερο 5 και 6 Ιουλίου 2024.

Μέσω της Ένωσης Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας θα διατίθενται από όλες τις Ξενοδοχειακές Μονάδες της περιοχής, καθώς και από τα τοπικά Ταξιδιωτικά Γραφεία, προκειμένου να συμβάλουν στην υπεύθυνη ενημέρωση και την διευκόλυνση όσων επιθυμούν να επισκεφτούν τον τόπο μας, να προσκυνήσουν τις Ιερές Μονές μας και να ξεναγηθούν στα εκκλησιαστικά και βυζαντινά αξιοθέατα της Ιεράς Μητροπόλεως.

 

Διαδώστε: