11/11/2022 11/11/2022 Στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος γίνεται αυτή τη στιγμή η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού. Κλήρος και λαός, όλοι μαζί υποδέχθηκαν λίγο πριν τις 16.00 τον νέο ποιμενάρχη τους. Στο πλευρό του βρισκόταν ο – πρώην πλέον –  τοποτηρητής της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας και Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασσίου...
11 Νοεμβρίου, 2022 - 17:26
Τελευταία ενημέρωση: 11/11/2022 - 21:16

Ενθρόνιση Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνού: Το ηρωικό Μεσολόγγι υποδέχθηκε τον νέο Ποιμενάρχη του (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Ενθρόνιση Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνού: Το ηρωικό Μεσολόγγι υποδέχθηκε τον νέο Ποιμενάρχη του (ΦΩΤΟ)

Στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος γίνεται αυτή τη στιγμή η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού.

Κλήρος και λαός, όλοι μαζί υποδέχθηκαν λίγο πριν τις 16.00 τον νέο ποιμενάρχη τους. Στο πλευρό του βρισκόταν ο – πρώην πλέον –  τοποτηρητής της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας και Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασσίου κ. Ιερόθεος. Και ο νέος ιεράρχης εμφανώς συγκινημένος του ευλογούσε με τον Σταυρό που κρατούσε.

Επιμέλεια, Κάτια Τσιμπλάκη

Η πάντα παιάνιζε χαρμόσυνα, οι καμπάνες χτυπούσαν χαρμόσυνα. Οι τοπικές αρχές, οι βουλευτές της περιοχής μα πάνω όλα οι πιστοί που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία του Μεσολογγίου, φώναζαν “Άξιος”, χειροκροτούσαν και έραιναν με άνθη τον νέο τους μητροπολίτη.

Τον Μητροπολίτη υποδέχθηκε ο δήμαρχος της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου κ. Κωνσταντίνος Λύρος, ο οποίος εξέφρασε την υπερηφάνεια του και τη χαρά του για τον νέο ποιμενάρχη. Και λίγο πριν τον συνοδεύσει στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα του προσέφερε έναν πίνακα, αντίγραφο της “Εξόδου Μεσολογγίου”, του Θεόδωρου Βρυζάκη, ο οποίος φυλάσσεται στην Εθνική Πινακοθήκη.

Ο νέος ιεράρχης, στην ομιλία του στην κεντρική πλατεία του Μεσολογγίου,  αναφέρθηκε στην εκκλησιαστική ευθύνη την οποία αισθάνεται αναλαμβάνοντας την ιστορική μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Μίλησε για τα ιερά χώματα του Μεσολογγίου που έχει συνδέσει την πορεία του με τους αγώνες υπέρ πίστεως και πατρίδος, υπηρετώντας τα ύψιστα ιδανικά. Ευχαρίστησε το δήμαρχο για τον πίνακα ζωγραφικής και είπε ότι μαζί με το έργο τέχνης που συμβολίζει τα ύψιστα ιδανικά της ελευθερίας και της πίστης, τις τοπικές αρχές και το λαό θα εισέλθουν όλοι μαζί στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα.

Έκανε εκτενή αναφορά στο αίσθημα ευθύνης που αισθάνεται, λέγοντας ότι η ψυχή του κρατά την ψυχή όλης της Ελλάδας. Είπε, επίσης, ότι ρίγη συγκίνησης τον διαπερνούν και ότι αισθάνεται δέος για την ακλόνητη υπομονή και πίστη και το ρωμαλαίο φρόνημα που έδειξαν οι Μεσολογγίτες. Αναφερόμενος στους προγόνους των σύγχρονων Μεσολογγιτών είπε ότι συνδέονται με την ηρωική έξοδο και ο ίδιος αισθάνεται ευθύνη σε όσους ήρθαν και πέρασαν. Τόνισε δε ότι σε αυτό τον τόπο ακόμη και οι πέτρες έχουν ιστορία.

Αναφέρθηκε όμως και στην προοπτική του μέλλοντος που ανοίγεται.  Διαβεβαίωσε κλήρο και λαό ότι θα αγωνιστεί υπερ πίστεως και πατρίδος.

Διαβεβαίωσε δε το νέο του ποίμνιο ότι θα τους περιβάλλει όλους με τη στοργή του πατέρα. “Σφίγγω το χέρι καθενός” είπε χαρακτηριστικά  και πρόσθεσε ότι θα αγωνιστεί ώστε να είναι άξιος ιεράρχης. Ζήτησε δε από όλους να τους έχει στο πλευρό του Άρχοντες, Κλήρος και Λαός να συσπειρωθούν και όλοι μαζί να αγωνισθούν σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για την πατρίδα.

Η Ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας ξεκίνησε στις 16.30 στο ναό του Αγίου Σπυρίδωνος.

Ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος ανέγνωσε από άμβωνος την απόφαση της Ιεράς Συνόδου που αφορούσε στην εκλογή του νέου Μητροπολίτη.

Ακολούθησε η τελετή της Ενθρονίσεως στην οποία συμμετείχαν οι Μητροπολίτες Βεροίας κ. Παντελεήμων, Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Κερκύρας κ. Νεκτάριος, Κοζάνης κ. Παύλος, Μεσογαίας, κ. Νικόλαος, Πατρών κ. Χρυσόστομος, Κορίνθου κ. Διονύσιος, Λευκάδος κ. Θεόφιλος, Θηβών κ. Γεώργιος, Άρτης κ. Καλλίνικος, Ηλείας κ. Αθανάσιος, Ιλίου κ. Αθηναγόρας, Κηφισίας κ. Κύριλλος, Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, Νικοπόλεως κ. Χρυσόστομος, Μαρωνείας κ. Παντελεήμων, Αργολίδος κ. Νεκτάριος, Κίτρους κ. Γεώργιος, Ελασσώνος κ. Χαρίτων, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, Νέας Κρήνης κ. Ιουστίνος, Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος, Τρίκκης κ. Χρυσόστομος, Καρπενησίου κ. Γεώργιος, Σταγών κ. Θεόκλητος, Φιλίππων κ. Στέφανος, Μάνης κ. Χρυσόστομος, Φθιώτιδος κ. Συμεών, Λαρίσης κ. Ιερώνυμος, Καλαβρύτων κ. Ιερώνυμος, Λαγκαδά κ. Πλάτων, Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, Κινσάσας κ. Θεοδόσιος και ο Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος.

Συμμετείχαν επίσης Πρωτοσύγκελλοι, Ηγούμενοι και Ηγουμένες Ιερών Μονών, μετά των τιμίων συνοδειών τους, οι Αρχιερατικοί Επίτροποι και οι Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως και πολλών άλλων Ιερών Μητροπόλεων.

Στη συνέχεα ακολούθησαν οι προσφωνήσεις και ο ενθρονιστήριος λόγους του νέου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Ο Ναυπάκτου Ιερόθεος

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, ως Τοποτηρητής και Εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου για την ευόδωση της αρξαμένης Μητροπολιτικής Ποιμαντορίας του νέου Ποιμενάρχου καθώς και για την κατ’ άμφω υγεία του Κλήρου, των μοναχών και των Χριστιανών της ευλογημένης αυτής Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην προσφώνησή του στο ναό του Αγιου Σπυρίδωνος του είπε μεταξύ άλλων ότι «έρχεστε σε έναν Άγιο και Ηρωικό τόπο». Ανέφερε ότι ο νέος Μητροπολίτης έρχεται σε μια περιοχή με μεγάλη ιστορία. Μια Μητρόπολη που διακόνησαν μεγάλη Αρχιερείς, αλλά και ευλαβείς ιερείς και ιεροκήρυκες που ο καθένας με τα ιδιαίτερα προσόντα και χαρίσματά του, προσέφερε πολλά στο ευλογημένο ποίμνιο. Επίσης ανέφερε ότι από τον τόπο αυτό αναδείχθηκαν μεγάλοι άγιοι με κορυφαίο τον άγιο Κοσμά τον Αιτωλό. Επεσήμανε ότι υπάρχουν μεγάλα κέντρα εκκλησιαστικής ζωής, ζωντανές Ενορίες με ευσεβείς κληρικούς, ευλαβείς λαϊκούς και αξιόλογους άρχοντες. Αναφέρθηκε στο έργο του Μητροπολίτου λέγοντας ότι είναι διπλό, να δίνη την ομολογία της Ορθόδοξης πίστεως και να εξασκή την ποιμαντική προς όλους.

Μίλησε για τους αγώνες και στους Αγίους που ανέδειξε η περιοχή όπως τον Πατροκοσμά τον Αιτωλό. Σε ότι αφορά τις δραστηριότητες της περιοχής που θα διαποιμάνει είπε ότι ο λαός αγαπά την Εκκλησία και ότι θέλει τους κληρικούς να έχουν ανοιχτούς ορίζοντες χωρίς στεγανά και να τους περιβάλλει με αγάπη.

Ζέττα Μακρή –  Υφυπουργός Παιδείας

Η κ. Μακρή εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση αναφέρθηκε στην ιστορία αλλά και στις προοπτικές της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Ευχήθηκε στον νέο ιεράρχη καλή διακονία και τον διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης στο έργο του.

Νεκτάριος Φαρμάκης, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος αναφέρθηκε και αυτός στην ιστορικότητας της περιοχής και μετέφερε τη συγκίνηση του λαού για την ενθρόνισή του στην ιστορική Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, χαρακτηρίζοντάς τον άξιο διάδοχο του προκατόχου του.
Είπε ότι η Περιφέρεια θα είναι πιστός σύμμαχος στο έργο του και τόνισε την ανάγκη να τους δίδει τις πατρικές του συμβουλές. Του προσέφερε τέλος ένα εγκόλπιο ως δώρο.

Επιφάνιος Καραγεώργος – Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Επιφάνιος Καραγεώργος καλωσόρισε τον νέο ποιμενάρχη. Αναφέρθηκε αναλυτικά στο έργο της Μητρόπολης, το οποίο απευθύνεται σε ανθρώπους κάθε ηλικίας, σε ΑΜΕΑ, έχει περιοδικό, ιστοσελίδα, κατασκηνώσεις. Είπε ότι έχει 212 ενορίες, 10 αρχιερατικές περιφέρειες και 19 Μονές, 170 ιερείς και Διακόνους. Ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης  είπε ότι στον νέο ποιμενάρχη ότι με πνεύμα υπακοής θα τον περιβάλλει ο κλήρος και του προσέφερε μια εικόνα του Ιησού Χριστού.

Ο Ενθρονιστήριος λόγος του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Ο νέος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός στον ενθρονιστήριο λόγο του υπογράμμισε ότι μια νέα σελίδα  στην ιστορική μητρόπολη. Τόνισε ότι θα αποτελέσει το συνεκτικό κρίκο μιας αλυσίδας που ενώνει το σήμερα, το αύριο και το χθες και ότι θα ενεργήσει με σεβασμό στο έργο του προκατόχου του το οποίο θα συνεχίσει και θα επαυξήσει με όλες του τις δυνάμεις .

Αναφέρθηκε στον θεσμό και τον ρόλο του Επισκόπου μέσα στην Εκκλησία και την κοινωνία λέγοντας μεταξύ άλλων ότι: «Ο νέος επίσκοπος έρχεται έχοντας στην σκέψη και στην καρδιά του έναν λόγο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας κ. Ιερωνύμου: “Η Εκκλησία δεν σώζει μ᾽ αυτά που πράττει, αλλά με αυτό που είναι”. Κι αυτός ο λόγος μεταφράζεται σε ένα όνομα: Ιησούς Χριστός! Η Εκκλησία σώζει επειδή κοινωνεί με τον Χριστό, τοις πάσι τον Χριστόν καταγγέλλει, ευαγγελίζεται την δικαιοσύνη του Χριστού, δηλαδή την αγάπη και την ελπίδα για όλους, που γίνεται άφεση αμαρτιών, ανάσταση και ζωή αιώνιος. Η Εκκλησία σώζει, καθώς καλεί τους ανθρώπους σε συνάντηση, σύναξη, καινούργια ζωή, με την αποδοχή ότι τα πάντα και εν πάσι Χριστός! Αυτή είναι και η αποστολή του επισκόπου. Να είναι μιμητής Χριστού. Να γίνεται η οδός και να δείχνει τον δρόμο που οδηγεί στον Χριστό.  Να τίθεται επικεφαλής του λαού του σε μία πορεία αγάπης, που θα καταστήσει πάντας ανθρώπους ώριμους πνευματικά, “εις μέτρον ηλικίας του πληρώματος του Χριστού”».

Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι: «Ο επίσκοπος είναι ο εγγυητής της ενότητας, τόσο εντός του σώματος του Χριστού, όσο και στον αγώνα να εκκλησιοποιηθεί ο κόσμος, για να ζήσει. Η παράδοση της Εκκλησίας αναθέτει στον επίσκοπο αυτή την ευθύνη. Να διακρίνει τα χαρίσματα κλήρου και λαού. Να καλεί οι πάντες να λειτουργήσουν υπό την ευλογία του, ώστε να διακρίνονται τα όρια. Και να μη λησμονούν ότι και εκείνος με την σειρά του αναφέρεται, λογοδοτεί στην Εκκλησία, στην Ιερά Σύνοδο».

Διαβεβαίωσε το λαό της Μητροπόλεως ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια αφοσιωμένης θυσιαστικής διακονίας και έμπρακτης συμπαράστασης στους πάσχοντες, στους αναξιοπαθούντες και ιδιαίτερα στην τρίτη ηλικία. Εξέφρασε την επιθυμία του για την στήριξη τους θεσμού της οικογενείας, των κληρικών και των ιερατικών οικογενειών τους, των νέων, των ιεροπαίδων, των σχολείων και κάθε εμπερίστατου ανθρώπου.

Αναφέρθηκε στην ιστορία των περιοχών που αποτελούν την Ιερά Μητρόπολη, στην ανάγκη για την ανάδειξη της πνευματικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, στην στήριξη των Μοναστηριών, τα οποία χαρακτήρισε ως τον ένα από τους δύο πνεύμονες στην ζωή της πίστεως. Μίλησε για τους τοπικούς αγίους και τους μακαριστούς προκατόχους του και κυρίως τους τρεις τελευταίους λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αλλά και οι τελευταίοι προκάτοχοί μου αφιέρωσαν όλο τους το είναι για τον λαό μας. Ο Ιερόθεος Παρασκευόπουλος πάλεψε στην κατοχή να αντέξουν οι άνθρωποι την πείνα και τις κακουχίες. Ο Θεόκλητος Αβραντινής υπήρξε ο εμπνευστής και πρωταγωνιστής του να χτιστούν στις ενορίες νέοι ναοί, με κάλλος και λειτουργικότητα, ώστε να υμνείται ο Θεός. Ο πολύκλαυστος Κοσμάς Παπαχρήστου, ο σεβάσμιος γέροντας, καθώς υπήρξε πνευματικός καθοδηγητής και εξομολόγος πολλών ανθρώπων, έδειξε ότι η αγάπη είναι έργα, ότι “ο λόγος του Θεού ου δέδεται”, ότι αποστολή του επισκόπου είναι να μιλά και να δείχνει τον Θεό. Τους ευγνωμονώ, τους μνημονεύω στην προσκομιδή και παρακαλώ να αγωνιστούμε τον καλόν αγώνα, τιμώντας και αυτούς στην πράξη».

Αναφερόμενος στις αρετές του Επισκόπου είπε ότι είναι να διακρίνει τα χαρίσματα κλήρου και λαού. Τόνισε επίσης ότι και εκείνος λογοδοτεί στην Εκκλησία και στην Ιερά Σύνοδο. Αναφερόμενος στο όραμά του για τη Μητρόπολη είπε  ότι θα είναι δίκαιος προς όλους, θα τους αντιμετωπίζει ως τέκνα του και θα μεριμνά για το λαό.

Ζήτησε τη συμπαράσταση όλων των θεσμών. Η πόρτα επισκόπου είναι ανοιχτή για όλους, και  ο Επίσκοπος δεν θα φοβηθεί τους ανθρώπους, θα πράξει με σεμνότητα και ευγένεια και αποφασιστικότητα. Θα ζητήσει, να συμπορευθούν όλοι οι θεσμοί. «Θα δώσει και λόγο ώστε να ακουστεί στεντόρεια η φωνή της Εκκλησίας».

Τέλος ευχαρίστησε όλους για τη θερμή υποδοχή κλήρου και λαού. Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τον τοποτηρητή Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου αλλά και τον πνευματικό του πατέρα Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο ο οποίος του προσέφερε την ποιμαντορική του ράβδο.

Ποιοί παρέστησαν

Στην ενθρόνιση του νέου ποιμενάρχη παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, Βουλευτές, η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας, Δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, Φορέων και Οργανισμών της περιοχής, κληρικοί και πλήθος κόσμου.

Ποιος είναι ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Κιαμέτης γεννήθηκε το 1975 στον Πειραιά, ανατράφηκε και πραγματοποίησε τις εγκύκλιες σπουδές του στον τόπο της καταγωγής του, τη Σάμο. Έλαβε το Πτυχίο του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1997.

Το ίδιο έτος εκάρη μοναχός και χειροτονήθηκε διάκονος υπό του Μακαριστού Μητροπολίτου Πειραιώς κυρού Καλλινίκου. Τον δεύτερο βαθμό της ιερωσύνης έλαβε τον Ιούνιο του 2002 υπό του Γέροντός του, Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, τον οποίο ακολούθησε άμα τη ενθρονίσει του στο Βόλο.


Εκεί χρημάτισε Αρχιδιάκονος και Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Μητροπολίτου (1998 – 2003), Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος (2003-2006) και έπειτα Πρωτοσύγκελλος (2006 μέχρι σήμερα). Από των διοικητικών αυτών θέσεων, συντόνισε το όλο ιεραποστολικό, κοινωνικό και ποιμαντικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος. Διετέλεσε Προεδρεύων του Μητροπολιτικού Συμβουλίου.

Ανέλαβε την διοργάνωση των μηνιαίων Ιερατικών Συνάξεων, πολλών Επιμορφωτικών Ιερατικών Σεμιναρίων, καθώς και πολυάριθμων Συνεδρίων και ποικίλων Εκδηλώσεων της Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος. Διετέλεσε Διευθυντής του περιοδικού «Πληροφόρηση» (2002-2012) και Υπεύθυνος του Βιβλιοπωλείου της Ιεράς Μητροπόλεως και του Βρεφονηπιακού της Σταθμού. Διηύθυνε το νεανικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, διετέλεσε επί πενταετία Αρχηγός των κατασκηνώσεων αρρένων, ίδρυσε την Παιδική και Νεανική Χορωδία της Μητροπόλεως, και είχε την ευθύνη της έκδοσης πρότυπων Κατηχητικών Βοηθημάτων για όλες τις βαθμίδες των Κατηχητικών Σχολείων.

Το πρόγραμμα του νέου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Στην πόλη του Αγρινίου: Το πρωί της Κυριακής 13 Νοεμβρίου 2022 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής μετά την πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία κατά την διανομή του αντιδώρου, καθώς επίσης και το απόγευμα ώρα 17:00΄- 20:00΄ στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα του Μητροπολίτη διαμορφώνεται ως εξής:

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022 – ώρα 15:45’ μ.μ.

• Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Παναγίας Ελεούσης (Κλεισούρα):
Επιμνημόσυνη Δέηση (Τρισάγιο) επί του τάφου του αειμνήστου προκατόχου του, Μητροπολίτη κυρού Θεοκλήτου.

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022 – ώρα 12.30’ μ.μ.

• Επίσκεψη στην Ι. Μονή Εισοδίων Θεοτόκου Μυρτιάς Τριχωνίδος:
Επιμνημόσυνη Δέηση (Τρισάγιο) επί του τάφου του προκατόχου του αειμνήστου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρού Κοσμά.
• Επίσημη Υποδοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού στην Ιερά Μονή Εισοδίων Θεοτόκου Μυρτιάς.

Διαβάστε επίσης:

Η αντιφώνηση του νέου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας στο δήμαρχο Μεσολογγίου

Ο ενθρονιστήριος λόγος του νέου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων