22/08/2024 22/08/2024 Με λαμπρότητα θα εορτασθεί η ιερά μνήμη του προστάτου και εφόρου της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Αγίου Ιερομάρτυρος Κοσμά του Αιτωλού, του Ισαποστόλου και Εθναποστόλου, το Σάββατο 24 Αυγούστου 2024. Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων θα είναι η Ιερά Μονή Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, που βρίσκεται στην γενέτειρά του Αγίου, το Μέγα Δένδρο Θέρμου, όπου...
22 Αυγούστου, 2024 - 10:03
Τελευταία ενημέρωση: 22/08/2024 - 10:05

Πρόγραμμα Ιεράς Πανηγύρεως Αγίου Κοσμά Αιτωλού στο Θέρμο

Διαδώστε:
Πρόγραμμα Ιεράς Πανηγύρεως Αγίου Κοσμά Αιτωλού στο Θέρμο

Με λαμπρότητα θα εορτασθεί η ιερά μνήμη του προστάτου και εφόρου της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Αγίου Ιερομάρτυρος Κοσμά του Αιτωλού, του Ισαποστόλου και Εθναποστόλου, το Σάββατο 24 Αυγούστου 2024.

Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων θα είναι η Ιερά Μονή Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, που βρίσκεται στην γενέτειρά του Αγίου, το Μέγα Δένδρο Θέρμου, όπου φυλάσσεται απότμημα εκ του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Κοσμά, δωρεά της Εκκλησίας της Αλβανίας προς την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Το αναλυτικό πρόγραμμα εορτασμού είναι το ακόλουθο:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024

Ώρα 19.00’: Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού.

Ώρα 22.00’ – 00:30’: Ιερά Αγρυπνία (Όρθρος και Θεία Λειτουργία).

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024

Ώρα 07.00’: Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού.

Ώρα 17.30’: Ιερά Παράκληση του Αγίου Κοσμά.

Ώρα 18.30’: Υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Κοσμά στο Θέρμο, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού.

Μεθέορτος Αρχιερατικός Εσπερινός και Ιερά Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Κοσμά στο Θέρμο.

Αρτοκλασία στην κεντρική πλατεία του Θέρμου και κατάληξη στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Θέρμου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024

Ώρα 07.00’: Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίου Κοσμά.

Ώρα 18.00’: Εσπερινός και Ιερά Παράκληση του Αγίου Κοσμά στην Ιερά Μονή Αγίου Κοσμά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων