12/11/2022 12/11/2022 Mε συγκίνηση και τιμές το Αγρίνιο υποδέχεται σήμερα Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022, τον νέο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνό. Στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου, την Πλατεία Δημοκρατίας έφτασε στις 17.00 ο νέος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί για να τον υποδεχθεί. Μικρά παιδιά και νέοι φώναξαν “άξιος” και εκείνος τους ευλογούσε....
12 Νοεμβρίου, 2022 - 17:49
Τελευταία ενημέρωση: 12/11/2022 - 19:33

Το Αγρίνιο υποδέχθηκε το νέο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Το Αγρίνιο υποδέχθηκε το νέο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας (ΦΩΤΟ)

Mε συγκίνηση και τιμές το Αγρίνιο υποδέχεται σήμερα Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022, τον νέο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνό.

Στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου, την Πλατεία Δημοκρατίας έφτασε στις 17.00 ο νέος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί για να τον υποδεχθεί. Μικρά παιδιά και νέοι φώναξαν “άξιος” και εκείνος τους ευλογούσε. Η μπάντα του Δήμου παιάνιζε χαρμόσυνα. Στο πλευρό του νέου ιεράρχη ήταν ο πνευματικός του πατέρας Μητροπολίτης Δημητριάδος κ.Ιγνάτιος και ο Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος ο οποίος ασκούσε χρέη τοποτηρητή.

 

Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γεώργιος Παπαναστασίου παρουσία  του Ιερού Κλήρου, των Αρχών και του Λαού τον υποδέχθηκε. Στην κεντρική πλατεία ο δήμαρχος προσφώνησε τον κ.Δαμασκηνό και του παρέδωσε μια προσωπογραφία του Αρχιμανδρίτη Αποστόλη Φαφούτη «ως δώρο υψηλού συμβολισμού».

 

«Εκ μέρους του Δήμου Αγρινίου παρακαλώ δεχθείτε, ως ένδειξη σεβασμού και τιμής, ένα δώρο υψηλού συμβολισμού για τους Αγρινιώτες. Έργο συμπατριώτη μας, η προσωπογραφία του Παπαποστόλη. Με συγκίνηση σας προσφέρω την προσωπογραφία του Αρχιμανδρίτη Απόστολου Φαφούτη, του μακαριστού Γέροντα που ανακούφισε τον πόνο, γλύκανε τις πληγές, έγινε η παρηγοριά για τους ανήμπορους. Του ιερέα που «έχαιρε μετά χαιρόντων, έκλαιε μετά κλαιόντων». Στην καρδιά μας είναι ο Άγιος χωρίς φωτοστέφανο. Οι παλαιότεροι θυμούνται ότι πρωτοστάτησε στην ανέγερση του νέου Ιερού Ναού του Αγίου Χριστοφόρου. Σε κάθε πέτρα έχει βάλει την υπογραφή του με τον ιδρώτα και το αίμα του. Δε λησμονούμε ότι, με μοναδικό όπλο την αγάπη, στις 14 Σεπτεμβρίου 1944, απέτρεψε το αιματοκύλισμα της πόλης. Ο Παπαποστόλης συνεχίζει να ζει μέσα στις καρδιές των Αγρινιωτών και η ιερή μορφή του, ακόμη και σήμερα, είναι βάλσαμο στην ψυχή μας. Σεβασμιότατε Μητροπολίτη, Εκφράζω θερμά και ειλικρινή συγχαρητήρια, ευχόμενος διακονία επ’ αγαθώ της κοινωνίας».

 

 

Ο νέος Μητροπολίτης στην αντιφώνηση του ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή.

«Η Αιτωλοακαρνανία έχει το μεγάλο προνόμιο να πατά στέρεα στο ένδοξο ιστορικό παρελθόν της και συγχρόνως να πρωτοπορεί σε όλους τους τομείς της σύγχρονης πραγματικότητας. Κέντρο του δυναμισμού, της προόδου, στις επιστήμες και στα γράμματα αλλά και της αισιοδοξίας με τα οποία οι Αιτωλοί και οι Ακαρνάνες εισέρχονται στη νέα εποχή είναι το Αγρίνιο, η δική μου, πλέον, πόλη», είπε χαρακτηριστικά.

 

 

Αμέσως μετά ο νέος ιεράρχης κατευθύνθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής όπου γίνεται η ενθρόνισή του.

Φωτογραφίες και πληροφορίες: agrinionews.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων