16/09/2024 16/09/2024 Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024, η Εκκλησία μας εόρτασε την παγκόσμιο Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού. Στην Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως πανηγύρισε ο Ιερός Ναός της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στις Φέρες. Το απόγευμα της παραμονής, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής με τη συμμετοχή πλήθους πιστών. Ανήμερα της εορτής, Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, τελέσθηκε ο...
16 Σεπτεμβρίου, 2024 - 16:02
Τελευταία ενημέρωση: 16/09/2024 - 15:13

Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στις Φέρες Έβρου

Διαδώστε:
Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στις Φέρες Έβρου

Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024, η Εκκλησία μας εόρτασε την παγκόσμιο Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού. Στην Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως πανηγύρισε ο Ιερός Ναός της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στις Φέρες.

Το απόγευμα της παραμονής, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής με τη συμμετοχή πλήθους πιστών.

Ανήμερα της εορτής, Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο. Στο τέλος της δοξολογίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση του ανθοστολισμένου από κλαδιά βασιλικού Τιμίου Σταυρού μέσα στο Ναό, καταλήγοντας στο κέντρο του σολέα.

Έπειτα, τελέσθηκε η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού ενώ ψάλλονταν τα σχετικά τροπάρια της εορτής. Πλήθος πιστών κατέκλυσε τον μεγαλοπρεπή Ναό των Φερών συμμετέχοντας στην Θεία Λειτουργία. Παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Ευάγγελος Πουλιλιός, ο Βουλευτής Έβρου κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης και ο Διοικητής της 12ης Μεραρχίας Υποστράτηγος Ιωάννης Κορρές. Στο τέλος, οι πιστοί προσκύνησαν τον Τίμιο Σταυρό παίρνοντας ως ευλογία κλαδιά βασιλικού.

14/09/2024. Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στις Φέρες

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων