Ι.Μ. Αλεξανδρουπόλεως
16 Αυγούστου, 2024

Η μεγάλη Θεομητορική εορτή του Καλοκαιριού στη Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως

Διαδώστε:

Η μεγάλη Θεομητορική εορτή του καλοκαιριού, η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου, εορτάσθηκε πανδήμως σε ολόκληρη την Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, τόσο στις εορτάζουσες ενορίες της Κοσμοσώτειρας στις Φέρες, της Αισύμης, του Απαλού, του Μοναστηρακίου, της Λυκόφης, της Καμαριώτισσας και της Χώρας στη Σαμοθράκη, αλλά και σε όλους τους Ιερούς Ναούς.

 

Ο κεντρικός εορτασμός της Κοιμήσεως πραγματοποιήθηκε στις Φέρες και στον βυζαντινό ναό της Κοσμοσώτειρας όπου το απόγευμα της Τετάρτης 14 Αυγούστου, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, οι πολιτικοί και στρατιωτικοί άρχοντες του τόπου, κλήρος και λαός παρακολούθησαν τον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό στο προαύλιο του ιστορικού ναού.

Ακολούθησε η λιτάνευση της σεβασμίας εικόνος της Κοσμοσώτειρας στους δρόμους των Φερών.

Το πρωί της Πέμπτης 15 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Όρθρο και τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Αλεξανδρούπολη, παρουσία πλήθους κόσμου, του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Πουλιλιού, του Δημάρχου της πόλεως κ. Ζαμπούκη, του Υποστρατήγου της 12ης Μεραρχίας κ. Κορρέ και άλλων εκπροσώπων των Αρχών.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας αναγνώσθηκε η Εγκύκλιος του οικείου Ποιμενάρχη για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Υπενθυμίζουμε ότι λόγω των εργασιών που πραγματοποιεί η Εφορεία Αρχαιοτήτων στον ιστορικό Ναό της Κοσμοσώτειρας δεν ήταν δυνατή και φέτος η τέλεση της εορτής εντός του Ιερού Ναού.

 

Διαδώστε: