10/07/2024 10/07/2024 Τις σκέψεις του αναφορικά με τα όρια της Τεχνητής Νοημοσύνης εξέφρασε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος. Ο Σεβασμιώτατος διερωτήθηκε σχετικά με αυτά τα όρια ως προς το ζήτημα της ψηφιακής αθανασίας και μιας ψηφιακής μετά θάνατον ζωής. Ο Σεβασμιώτατος ξεκίνησε τη σκέψη του αναφερόμενος στην ποιμαντική της Εκκλησίας λέγοντα ότι “όλη η ποιμαντική της Εκκλησίας μας...
10 Ιουλίου, 2024 - 15:57
Τελευταία ενημέρωση: 10/07/2024 - 15:33

Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως για τα όρια της Τεχνητής Νοημοσύνης

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως για τα όρια της Τεχνητής Νοημοσύνης

Τις σκέψεις του αναφορικά με τα όρια της Τεχνητής Νοημοσύνης εξέφρασε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος. Ο Σεβασμιώτατος διερωτήθηκε σχετικά με αυτά τα όρια ως προς το ζήτημα της ψηφιακής αθανασίας και μιας ψηφιακής μετά θάνατον ζωής.

Ο Σεβασμιώτατος ξεκίνησε τη σκέψη του αναφερόμενος στην ποιμαντική της Εκκλησίας λέγοντα ότι “όλη η ποιμαντική της Εκκλησίας μας επικεντρώνεται στην παρηγορητική του πονεμένου ανθρώπου“. Του ανθρώπου που έρχεται αντιμέτωπος με την φθορά και τελικά με τον θάνατο. Τον ίδιο πόνο ευαγγελίζεται ότι μπορεί να θεραπεύσει και η Τεχνητή Νοημοσύνη.

Ο προβληματισμός μου” λέει ο Σεβασμιώτατος “πάνω στην ψηφιακή μετά θάνατον ζωή είναι μήπως οδηγήσει στην απώλεια του πραγματικού και μας παραδώσει σε μια διαδικασία αντικατάστασης από την οποία θα απουσιάζει το πραγματικό πρόσωπο“.

Κατά τον Σεβασμιώτατο η Εκκλησία με τη διδασκαλία της για την Ανάσταση και τη μέλλουσα ζωή “επαγγέλλεται συνάντηση και σχέση με πραγματικά πρόσωπα και όχι με εικονικά, όχι με υποκατάστατα“. Τελειώνει λέγοντας: “Έχω μια ελπίδα ότι ύστερα από μια περιδιάβαση που θα κάνει τη Τεχνητή Νοημοσύνη στη ζωή μας θα μας δείξει το Θεό με το δάχτυλο πληρέστερα και θα μας οδηγήσει κοντύτερα στο Δημιουργό“.

 

Δείτε το βίντεο εδώ:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων