13/05/2024 14/05/2024 Στην Αλεξανδρούπολη έφτασε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2024, προκειμένου να τιμήσει τους εορτασμούς των «Ελευθερίων» της πόλης και να επευλογήσει τον ακριτικό λαό μετά από πρόσκληση της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως, της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του Δήμου Αλεξανδρουπόλεως, Τον Αρχιεπίσκοπο...
13 Μαΐου, 2024 - 21:50
Τελευταία ενημέρωση: 14/05/2024 - 5:07

O Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Αλεξανδρούπολη για τα «Ελευθέρια»

Διαδώστε:
O Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Αλεξανδρούπολη για τα «Ελευθέρια»

Στην Αλεξανδρούπολη έφτασε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2024, προκειμένου να τιμήσει τους εορτασμούς των «Ελευθερίων» της πόλης και να επευλογήσει τον ακριτικό λαό μετά από πρόσκληση της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως, της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του Δήμου Αλεξανδρουπόλεως,

Τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου υποδέχθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης, ο Δήμαρχος Αλεξανδρουπόλεως Γιάννης Ζαμπούκης και ο Υποστράτηγος-Διοικητής της 12ης Μιχανοκίνητης Μεραρχίας Ιωάννης Κορρές.

Στη συνέχεια τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Γεωργίου και ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Ελευθερωτρίας στους δρόμους της πόλης.

Οι εκκλησιαστικές εορταστικές ακολουθίες των «Ελευθερίων» της Αλεξανδρουπόλεως κορυφώνονται την Τρίτη 14 Μαΐου 2024 σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

7.00 π.μ. Πανηγυρικός Όρθρος και Πρωθιεραρχική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Γεωργίου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνού και Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου.

10.00 π.μ. Επίσημη Δοξολογία των «Ελευθερίων».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων