19/10/2024 19/10/2024 Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024, η Εκκλησία εόρτασε την μνήμη του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά του Ιατρού. Στην Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως πανηγύρισε το παρεκκλήσιο του Αγίου που βρίσκεται στο νοσοκομείο της πόλεως. Το απόγευμα της Πέμπτης τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου. Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία...
19 Οκτωβρίου, 2024 - 15:40
Τελευταία ενημέρωση: 19/10/2024 - 14:56

Πανήγυρις Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Λουκά στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρουπόλεως

Διαδώστε:
Πανήγυρις Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Λουκά στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρουπόλεως

Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024, η Εκκλησία εόρτασε την μνήμη του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά του Ιατρού. Στην Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως πανηγύρισε το παρεκκλήσιο του Αγίου που βρίσκεται στο νοσοκομείο της πόλεως.

Το απόγευμα της Πέμπτης τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, συμπροσευχόμενος παρέστη ο Σεβασμιώτατος κ. Άνθιμος. Αρκετοί πιστοί συμμετείχαν στη πανήγυρη, μεταξύ αυτών ήταν και ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ευάγγελος Ρούφος.

Λίγο πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο οικείος Μητροπολίτης, μίλησε στο εκκλησίασμα και αναφέρθηκε στις πράξεις των Αποστόλων καθώς και στην προσωπικότητα του Αγίου Αποστόλου Λουκά.

Έπειτα, έδωσε ως ευλογία στους ιατρούς και τους νοσηλευτές ένα φυλλάδιο με πληροφορίες για την καθιέρωση της εορτής του Αγίου Λουκά ως η εορτή της «Συνάξεως πάντων τῶν Ἁγίων Ἰατρῶν» από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τους ευχήθηκε ο Ιατρός Άγιος να τους φυλάει και να τους ευλογεί πάντοτε.

18/10/2024. Πανήγυρις Ιερού παρεκκλησίου Αγίου Λουκά στο νοσοκομείο της πόλεως

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων