18/07/2024 18/07/2024 Την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024, η Εκκλησία μας εόρτασε την ιερά μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας και στην Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως πανηγύρισε το ομώνυμο Προσκύνημα της Αγίας στον Μαΐστρο, όπου είναι θησαυρισμένη η θαυματουργή εικόνα της Αγίας Μαρίνας και από δεκαετίας περίπου φυλάσσεται τεμάχιο (ένα δάκτυλο χειρός) από τα ιερά λείψανα της Αγίας. Το απόγευμα της...
18 Ιουλίου, 2024 - 15:30
Τελευταία ενημέρωση: 18/07/2024 - 14:53

Πανήγυρις Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Αγίας Μαρίνας Μαΐστρου

Διαδώστε:
Πανήγυρις Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Αγίας Μαρίνας Μαΐστρου

Την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024, η Εκκλησία μας εόρτασε την ιερά μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας και στην Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως πανηγύρισε το ομώνυμο Προσκύνημα της Αγίας στον Μαΐστρο, όπου είναι θησαυρισμένη η θαυματουργή εικόνα της Αγίας Μαρίνας και από δεκαετίας περίπου φυλάσσεται τεμάχιο (ένα δάκτυλο χειρός) από τα ιερά λείψανα της Αγίας.

Το απόγευμα της Τρίτης 16 Ιουλίου τελέσθηκε στον προαύλιο χώρο του Προσκυνήματος ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής από τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο. Πλήθος κόσμου, παρά τον καύσωνα, ανέμενε υπομονετικά στην ουρά για να προσκυνήσει την σεβάσμια εικόνα και το ιερό λείψανο της Αγίας. Παρόντες ήταν ο Επίτιμος Αρχηγός Γ.Ε.Σ. Στρατηγός ε.α. Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Ευάγγελος Πουλιλιός και ο Δήμαρχος Αλεξανδρουπόλεως κ. Ιωάννης Ζαμπούκης.

Στο τέλος του Εσπερινού ο οικείος Ποιμενάρχης μίλησε επικαίρως στο εκκλησίασμα για την Αγία μεγαλομάρτυρα Μαρίνα, την πίστη της στο Χριστό και για το μαρτυρικό τέλος της.

Αμέσως μετά τον Πανηγυρικό Εσπερινό και μέχρι μετά τα μεσάνυχτα τελέσθηκε από τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Το πρωί της Τετάρτης 17 Ιουλίου τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Μαρίνας, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας οι πιστοί προσέρχονταν και προσκυνούσαν την ιερά εικόνα και το λείψανό της.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων