Ι.Μ. Αλεξανδρουπόλεως
07 Αυγούστου, 2024

Πανήγυρις του Ιερού Ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Αλεξανδρουπόλεως

Διαδώστε:

Ανήμερα της εορτής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου και συλλειτουργούντος του Επισκόπου Τανάγρας κ. Αποστόλου.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον Ιερό Ναό για να προσκυνήσει την ιερά εικόνα και να συμμετάσχει στην Θεία Λειτουργία, μεταξύ αυτών ήταν οι Βουλευτές Έβρου κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης και Σταύρος Κελέτσης. Ο Μητροπολίτης μίλησε επικαίρως στο εκκλησίασμα και έπειτα ο Επίσκοπος Τανάγρας ευλόγησε, κατ’ έθος, τους καρπούς των αμπελιών.

Το απόγευμα της Δευτέρας 5 Αυγούστου, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Δισαρχιερατικός Εσπερινός της εορτής χοροστατούντους του Επισκόπου Τανάγρας κ. Αποστόλου και συγχοροστατούντος του Μητροπολίτη κ. Ανθίμου. Εκατοντάδες πιστοί συμμετείχαν στον Εσπερινό της εορτής. Πριν το τέλος του Εσπερινού μίλησε προς το εκκλησίασμα ο Επίσκοπος Τανάγρας κ. Απόστολος και αναφέρθηκε στην δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως. Έπειτα, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη κ. Άνθιμο για την πρόσκληση και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και ευλογημένα.

Διαδώστε: