30/09/2024 30/09/2024 Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Αλεξανδρουπόλεως, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίο. Συμπροσευχόμενος στο Ιερό Βήμα ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος. Πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον Ιερό Ναό συμμετέχοντας στην Θεία Λειτουργία. Παρόντες ήταν ο Βουλευτής...
30 Σεπτεμβρίου, 2024 - 20:45
Τελευταία ενημέρωση: 30/09/2024 - 20:08

Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο Μεγάλου Ευεργέτου Χρήστου Πιρπιρή στην Αλεξανδρούπολη

Διαδώστε:
Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο Μεγάλου Ευεργέτου Χρήστου Πιρπιρή στην Αλεξανδρούπολη

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Αλεξανδρουπόλεως, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίο. Συμπροσευχόμενος στο Ιερό Βήμα ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον Ιερό Ναό συμμετέχοντας στην Θεία Λειτουργία. Παρόντες ήταν ο Βουλευτής Έβρου κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Διοικητής της 12ης Μεραρχίας Υποστράτηγος Κορρές Ιωάννης και ο Δήμαρχος Αλεξανδρουπόλεως κ. Ιωάννης Ζαμπούκης.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο οικείος Μητροπολίτης και αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή. Έπειτα, ο Μητροπολίτης Φλωρίνης κ. Ειρηναίος άναψε την λαμπάδα για την έναρξη της 22ης Λαμπαδηδρομίας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του Μεγάλου Ευεργέτου της Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως Χρήστου Πιρπιρή.

Ο Χρήστος Πιρπιρής γεννήθηκε στην Λυκόφη του Έβρου. Άσχολήθηκε στις εισαγωγές κρέατος στην Αθήνα, όπου και ζούσε. Ενίσχυσε τις νέες εγκαταστάσεις του Ιωακειμείου Γηροκομείου και ανέλαβε το βάρος της ολοκλήρωσης της αίθουσας εκδηλώσεων των Ιδρυμάτων μας και τον εξοπλισμό της. Στα εγκαίνια του Ιωακειμείου Γηροκομείου, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου και του Πρωθυπουργού της Ελλάδος κ. Μητσοτάκη, παρασημοφορήθηκε από τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως με την ανώτατη διάκριση της Μητροπόλεως, τον Σταυρό της Αγίας Γλυκερίας και η αίθουσα των εκδηλώσεων πήρε το όνομα «Αίθουσα Χρήστου & Ζέττας Πιρπιρή».

Η οικεία Μητρόπολη εύχεται η μνήμη του να είναι αιωνία και ο Χριστός να του αποδώσει τον στέφανο της δικαιοσύνης που του ανήκει.

29/09/2024. Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο Μεγάλου Ευεργέτου Χρήστου Πιρπιρή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων