10/06/2024 10/06/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος λειτούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου Αλεξανδρουπόλεως την Κυριακή 9 Ιουνίου 2024, του Τυφλού. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Άνθιμος ήταν πλαισιωμένος από δύο κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, τον π. Ιερώνυμο Σχίζα, Πρωτοσύγκελο αυτής, τον π. Κύριλλο Αλεξανδρόπουλο και από ιερείς της Μητροπόλεώς μας. Κατά...
10 Ιουνίου, 2024 - 19:51
Τελευταία ενημέρωση: 10/06/2024 - 20:36

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως

Διαδώστε:
Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος λειτούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου Αλεξανδρουπόλεως την Κυριακή 9 Ιουνίου 2024, του Τυφλού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Άνθιμος ήταν πλαισιωμένος από δύο κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, τον π. Ιερώνυμο Σχίζα, Πρωτοσύγκελο αυτής, τον π. Κύριλλο Αλεξανδρόπουλο και από ιερείς της Μητροπόλεώς μας.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου π. Ιωάννου Δημητριάδη.

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στη Θεία Λειτουργία μεταξύ αυτών ήταν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρος Κελέτσης, ο Βουλευτής Έβρου κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Βουλευτής Έβρου κ. Παράσχος Παπαδάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Ευάγγελος Πουλιλιός και ο Δήμαρχος Αλεξανδρουπόλεως κ. Ιωάννης Ζαμπούκης.

Στον λόγο του ο π. Ιωάννης ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη κ. Άνθιμο και την οικογένεια του για την στήριξη που του έδειξαν στην μέχρι τώρα ιερατική του διακονία.

Έπειτα, απευθυνόμενος προς το εκκλησίασμα, ζήτησε να εύχονται όλοι οι πιστοί να τον φωτίζει το Άγιον Πνεύμα έτσι ώστε να διακονεί με πίστη και αφοσίωση τον λαό του Θεού.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος μίλησε προς το εκκλησίασμα και αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή.

Απευθυνόμενος στον χειροτονούμενο τόνισε την μεγάλη ευθύνη που θα έχει απέναντι στους ανθρώπους ως ιερέας.

Στη συνέχεια τον παρότρυνε να έχει ως πρότυπο τον ιερέα πατέρα του π. Γαβριήλ που ήταν χρόνια εφημέριος στο χωριό της Νίψας και τον θυμούνται όλοι με αγαθή μνήμη.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας το αντίδωρο μοίρασε, κατ´ έθος, ο νεοχειροτονηθείς πρεσβύτερος για να του ευχηθούν οι πιστοί.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων