13/09/2024 13/09/2024 Πανηγυρικά τιμάται η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στο Ναύπλιο. Κατά την εορτή αυτή πανηγυρίζει με κάθε λαμπρότητα το Δεξιό κλίτος του Ιερού Ναού του Αγίου Νεκταρίου στις Εργατικές κατοικίες Ναυπλίου. Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024, παραμονή της εορτής, από νωρίς το πρωί σε όλες τις εκκλησίες της πόλης του Ναυπλίου και του Άργους...
13 Σεπτεμβρίου, 2024 - 21:56
Τελευταία ενημέρωση: 13/09/2024 - 22:19

Αρχιερατικός Εσπερινός Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου στο Ναύπλιο

Διαδώστε:
Αρχιερατικός Εσπερινός Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου στο Ναύπλιο

Πανηγυρικά τιμάται η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στο Ναύπλιο. Κατά την εορτή αυτή πανηγυρίζει με κάθε λαμπρότητα το Δεξιό κλίτος του Ιερού Ναού του Αγίου Νεκταρίου στις Εργατικές κατοικίες Ναυπλίου.

Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024, παραμονή της εορτής, από νωρίς το πρωί σε όλες τις εκκλησίες της πόλης του Ναυπλίου και του Άργους οι πιστοί πηγαίνουν τα βασιλικά, όπου ο ιερέας θα τα μοιράσει μετά την ακολουθία της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Το ματσάκι του βασιλικού που το παίρνουν ως ευλογία από το χέρι του Ιερέα, το Βασιλικό, συμβολίζει την εύρεση του τιμίου ξύλου από την Αγία Ελένη στα Ιεροσόλυμα.

Το απόγευμα της παραμονή της εορτής, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου στις Εργατικές κατοικίες Ναυπλίου τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων