27/08/2024 27/08/2024 Πανηγυρικά εορτάζεται η μνήμη του Αγίου Φανουρίου στο χωριό Άγιος Αδριανός ή Κατσίγκρι στην Αργολίδα. Πρόκειται για ένα παρεκκλήσιο του ενοριακού Ιερού Nαού Αγίου Νικολάου Κατσιγκρίου λίγο έξω από το Ναύπλιο. Τον πανηγυρικό Εσπερινό τέλεσε ο εφημέριος, π. Παναγιώτης Δήμας ,ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσους τίμησαν για ακόμα μία χρονιά του Άγιο Φανούριο. Οι γυναίκες...
27 Αυγούστου, 2024 - 7:33

Εορτή Αγίου Φανουρίου στο Βυζαντινό Μοναστήρι των Αγίων Αδριανού και Ναταλίας

Διαδώστε:
Εορτή Αγίου Φανουρίου στο Βυζαντινό Μοναστήρι των Αγίων Αδριανού και Ναταλίας

Πανηγυρικά εορτάζεται η μνήμη του Αγίου Φανουρίου στο χωριό Άγιος Αδριανός ή Κατσίγκρι στην Αργολίδα. Πρόκειται για ένα παρεκκλήσιο του ενοριακού Ιερού Nαού Αγίου Νικολάου Κατσιγκρίου λίγο έξω από το Ναύπλιο. Τον πανηγυρικό Εσπερινό τέλεσε ο εφημέριος, π. Παναγιώτης Δήμας ,ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσους τίμησαν για ακόμα μία χρονιά του Άγιο Φανούριο.

Οι γυναίκες από νωρίς το απόγευμα πηγαίνουν τις φανουρόπιτες στην εκκλησία τάμα στον Άγιο Φανούριο ώστε να τους βοηθήσει κυρίως σε κάτι που του ζητούν. Ένα έθιμο που κρατά αρκετές δεκαετίες και συνεχίζει ο κόσμος να δείχνει την αγάπη του στον λαοφιλή Άγιο Φανούριο . Στο τέλος του πανηγυρικού εσπερινού οι γυναίκες αφού κόψουν τις φανουρόπιτες τις μοιράζουν στον κόσμο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων