06/01/2023 06/01/2023 Στο Ναύπλιο, την πρώτη πρωτεύουσα της Νεότερης Ελλάδας, τελέσθηκε σήμερα, Παρασκευή  6 Ιανουαρίου 2023, με κάθε λαμπρότητα η εορτή των Θεοφανείων στο λιμάνι της πόλης παρουσία του δημάρχου της πόλης Δημητρίου Κωστούρου. Προηγήθηκε η Θεία Λειτουργία και ο Μεγάλος Αγιασμός στον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό του Άγιου Αναστασίου στο Ναύπλιο, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αργολίδας κ....
06 Ιανουαρίου, 2023 - 14:41
Τελευταία ενημέρωση: 06/01/2023 - 21:05

Η εορτή των Θεοφανείων στο Ναύπλιο (VIDEO)

Διαδώστε:
Η εορτή των Θεοφανείων στο Ναύπλιο (VIDEO)

Στο Ναύπλιο, την πρώτη πρωτεύουσα της Νεότερης Ελλάδας, τελέσθηκε σήμερα, Παρασκευή  6 Ιανουαρίου 2023, με κάθε λαμπρότητα η εορτή των Θεοφανείων στο λιμάνι της πόλης παρουσία του δημάρχου της πόλης Δημητρίου Κωστούρου.

Προηγήθηκε η Θεία Λειτουργία και ο Μεγάλος Αγιασμός στον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό του Άγιου Αναστασίου στο Ναύπλιο, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αργολίδας κ. Νεκταρίου, παρουσία των στρατιωτικών και πολιτικών αρχών του τόπου και πλήθους πιστών.

Ακολούθησε η λιτανευτική πομπή από τον Μητροπολιτικό Ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου παιανιζούσης της Δημοτικής Φιλαρμονικής του Δήμου Ναυπλίου.

Στο Λιμάνι της πόλης τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο η Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού. Αρκετοί ήταν όσοι βούτηξαν στο νερό για να πιάσουν τον Σταυρό.

     

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ – Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων