29/08/2024 29/08/2024 Την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024, η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει την ανάμνηση της Αποτομής της Τιμίας κεφαλής του Αγίου, ενδόξου, προφήτου, Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου και πανηγυρίζει Ενοριακός Ιερός Ναός Τιμίου Προδρόμου στο Κιβέρι του Δήμου Άργους- Μυκηνών στην Αργολίδα. Την παραμονή της εορτής στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ιερό Ναό, τελέσθηκε Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετά θείου...
29 Αυγούστου, 2024 - 7:35

Κιβέρι: Στο στολίδι του Αργολικού κόλπου τιμούν τον Τίμιο Πρόδρομο

Διαδώστε:
Κιβέρι: Στο στολίδι του Αργολικού κόλπου τιμούν τον Τίμιο Πρόδρομο

Την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024, η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει την ανάμνηση της Αποτομής της Τιμίας κεφαλής του Αγίου, ενδόξου, προφήτου, Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου και πανηγυρίζει Ενοριακός Ιερός Ναός Τιμίου Προδρόμου στο Κιβέρι του Δήμου Άργους- Μυκηνών στην Αργολίδα.

Την παραμονή της εορτής στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ιερό Ναό, τελέσθηκε Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετά θείου κηρύγματος, προεξάρχοντος του Ιεροκήρυκος της Ι.Μητροπόλεως Αργολίδος π. Χρυσοστόμου Παπουλέση, με την συμμετοχή αρκετών ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως καθώς και πλήθους κόσμου.

Κατά την ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού τα ιερά αναλόγια πλαισίωσε η Χορωδία του εν Αργολίδι Συλλόγου Μουσικοφίλων Κων/πόλεως «Δημοσθένης Παϊκόπουλος».

Στο τέλος του Εσπερινού ακολούθησε η περιφορά της Ιεράς Εικόνος του Τιμίου Προδρόμου σε όλη την Ενορία προς ευλογία των κατοίκων.

Ο Εφημέριος της Ενορίας και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως Αργολίδος Πρωτοπρεσβύτερος Πέτρος Αθανασόπουλος ευχαρίστησε τον προεξάρχοντα της πανηγύρεως Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως Αργολίδος Αρχιμ. Χρυσόστομο Παπουλέση, τους Ιερείς που τίμησαν με την παρουσία τους τον Τίμιο Πρόδρομο και την Ενορία Κιβερίου, τον Πρόεδρο του εν Αργολίδι Συλλόγου Μουσικοφίλων Κων/πόλεως “Δημοσθένης Παϊκόπουλος” κ. Παναγιώτη Γαλάνη και όλα τα μέλη της χορωδίας που με τις ψαλμωδίες τους λάμπρυναν την πανήγυρη, τους άρχοντες του τόπου καθώς και όλους τους προσκυνητές.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων