23/10/2024 24/10/2024 Μνημόσυνο για τον μακαριστό Μητροπολίτη Αργολίδος κυρό Ιάκωβο Β΄ τελέστηκε στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου στο Άργος την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024 στο πλαίσιο της ετήσιας εορτής του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αργολίδος, επί τη μνήμη του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, πρώτου Ιεράρχου των Ιεροσολύμων. Προηγήθηκε η ακολουθία του Εσπερινού μετ΄ αρτοκλασίας υπέρ υγείας των μελών...
23 Οκτωβρίου, 2024 - 21:58
Τελευταία ενημέρωση: 24/10/2024 - 0:28

Μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτη Αργολίδος Ιακώβου και εορτή Συνδέσμου Ιεροψαλτών

Διαδώστε:
Μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτη Αργολίδος Ιακώβου και εορτή Συνδέσμου Ιεροψαλτών

Μνημόσυνο για τον μακαριστό Μητροπολίτη Αργολίδος κυρό Ιάκωβο Β΄ τελέστηκε στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου στο Άργος την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024 στο πλαίσιο της ετήσιας εορτής του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αργολίδος, επί τη μνήμη του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, πρώτου Ιεράρχου των Ιεροσολύμων.

Προηγήθηκε η ακολουθία του Εσπερινού μετ΄ αρτοκλασίας υπέρ υγείας των μελών του Συνδέσμου, ιερουργούντος του Γενικού Αρχιερατικού της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος Πρωτοπρεσβυτέρου π. Πέτρου Αθανασόπουλου.

Ακολούθησε Τρισάγιο εις μνήμην των αποβιωσάντων Ιεροψαλτών και ιδρυτικών μελών και στη συνέχεια έγινε η ειδική δεξίωση στο πνευματικό κέντρο του εν λόγω Ιερού Ναού. Κατά τις Ιερές Ακολουθίες έψαλλε χορός του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αργολίδος, υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτη και Προέδρου του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αργολίδος Δημητρίου Καρκαλάτου, καθώς και του ταμία Ιεροψάλτη Παναγιώτη Καραχάλιο.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αργολίδος Δημήτριος Καρκαλάτος και καθηγητής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων