26/07/2023 27/07/2023 Η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Ανατολικής Πελοποννήσου και ο Σύλλογος Τυφλών Νομού Αργολίδας «Η Ίριδα» εόρτασαν τη μνήμη της Αγίας Παρασκευής με Θεία Λειτουργία το πρωί της Τετάρτης 26 Ιουλίου 2023 στο ομώνυμο εκκλησάκι παραπλεύρως του ξενοδοχείου «Αμφιτρύωνα»  στο παλαιό Ναύπλιο. Η Αγία Παρασκευή είναι προστάτιδα των οφθαλμών και της οράσεως. Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο...
26 Ιουλίου, 2023 - 17:44
Τελευταία ενημέρωση: 27/07/2023 - 1:24

Ναύπλιο: Ενώσεις και σύλλογοι τυφλών εόρτασαν τη μνήμη της Προστάτιδας Αγίας Παρασκευής

Διαδώστε:
Ναύπλιο: Ενώσεις και σύλλογοι τυφλών εόρτασαν τη μνήμη της Προστάτιδας Αγίας Παρασκευής

Η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Ανατολικής Πελοποννήσου και ο Σύλλογος Τυφλών Νομού Αργολίδας «Η Ίριδα» εόρτασαν τη μνήμη της Αγίας Παρασκευής με Θεία Λειτουργία το πρωί της Τετάρτης 26 Ιουλίου 2023 στο ομώνυμο εκκλησάκι παραπλεύρως του ξενοδοχείου «Αμφιτρύωνα»  στο παλαιό Ναύπλιο.

Η Αγία Παρασκευή είναι προστάτιδα των οφθαλμών και της οράσεως. Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο εφημέριος του Ιερού Ναού Παναγίας Ναυπλίου π. Διονύσιος Ταμπάκης.

Προς προσκύνηση είχε τεθεί μέρος από το Ιερό Λείψανο της Αγίας Παρασκευής.

Την Προστάτιδα των οφθαλμών Αγία Παρασκευή τιμούν η Περιφερειακή Ένωση και ο Σύλλογος Τυφλών Αργολίδας.

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑΪΔΡΙΟΥ- ΝΑΪΔΡΙΟΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ «ΑΜΦΙΤΡΥΩΝΟΣ»

Στο χώρο όπου ανεγέρθη το Ξενοδοχείο «Αμφιτρύων» υπήρχε ναΐδριο αφιερωμένο στην Οσιομάρτυρα Παρασκευή, της οποίας η μνήμη εορτάζεται στις 26 Ιουλίου.

Μάλλον κατά την οικοπεδοποίηση του χώρου αυτού για την ανέγερση του Ξενοδοχείου, θα έγινε συμφωνία, ώστε να μην έκλειψη τελείως το Ναΐδριο αυτό της Αγίας Παρασκευής, κτίσμα από πολλών ετών τον ευλαβών περιοίκων και όχι μόνο.

Έτσι μετά την ανέγερση του Ξενοδοχείου κατά τη δεκαετία του 1950, αργότερα οι υπεύθυνοι αυτού, διαμόρφωσαν στην ανατολική πλευρά του Ξενοδοχείου μικρό χώρο σε Ναϊσκο, έπ’ ονόματι της Αγίας Παρασκευής, σε αντικατάσταση του παλαιού ναού.

Η ύπαρξη του Ναϊδρίου της Αγίας Παρασκευής, αποτελεί ιδιαίτερη ευλογία για το προσωπικό του Ξενοδοχείου «Αμφιτρύων» αλλά και για τους πιστούς Χριστιανούς της περιοχής και επισκέπτες της πόλεως.

Περισσότερες φωτογραφίες:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων