10/05/2024 10/05/2024 Η Θεομητορική εορτή της Ζωοδόχου Πηγής εορτάστηκε με κάθε λαμπρότητα στο Βυζαντινό μοναστήρι της “Αγίας Μονής”, στην περιοχή της Άριας Ναυπλίου στην Αργολίδα, την Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 . Το πρωί τελέσθηκε αρχιερατική θεία λειτουργία από τον Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο. Μετά το πέρας της λειτουργίας ακολούθησε η λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας πέριξ της Ιεράς...
10 Μαΐου, 2024 - 12:53

Ναύπλιο: Η περιφορά της θαυματουργής εικόνας της Ζωοδόχου Πηγής στην ιστορική “Αγία Μονή”

Διαδώστε:
Ναύπλιο: Η περιφορά της θαυματουργής εικόνας της Ζωοδόχου Πηγής στην ιστορική “Αγία Μονή”

Η Θεομητορική εορτή της Ζωοδόχου Πηγής εορτάστηκε με κάθε λαμπρότητα στο Βυζαντινό μοναστήρι της “Αγίας Μονής”, στην περιοχή της Άριας Ναυπλίου στην Αργολίδα, την Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 . Το πρωί τελέσθηκε αρχιερατική θεία λειτουργία από τον Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο.

Μετά το πέρας της λειτουργίας ακολούθησε η λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας πέριξ της Ιεράς Μονής. Στις ανατολικές υπώρειες του φρουρίου Παλαμήδι, κοντά στο χωριό Άρια, σε απόσταση περίπου 3 χιλιομέτρων από το Ναύπλιο, είναι κτισμένη η Αγία Μονή, όπως έχει επικρατήσει να ονομάζεται από τον 17ο αιώνα. Είναι αφιερωμένη στη Ζωοδόχο Πηγή και το καθολικό της αποτελεί μία από τις πιο ωραίες και καλοδιατηρημένες βυζαντινές εκκλησίες της Ελλάδας, αντιπροσωπευτικό δείγμα της λεγόμενης «ελλαδικής σχολής» της αρχιτεκτονικής του 12ου αιώνα.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε εσπερινός από τον αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Παπουλέση. Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα μοναστήρια της περιοχής που ιστορία του χάνεται στα χρόνια του Βυζαντίου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων