Ι.Μ. Αργολίδος
17 Ιουλίου, 2024

Ο Ελβετίας Μάξιμος στην πανήγυρη Αγίας Μαρίνας Νέου Ροεινού (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:

Με κάθε λαμπρότητα τιμήθηκε σήμερα, 17 Ιουλίου 2024, η Αγία Μαρίνα στο νέο Ροεινό Αργολίδας, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη  Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελβετίας κ. Μάξιμος, υπέρτιμος και Έξαρχος Ευρώπης, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αργολίδας κ. Νεκταρίου.

Κατά τις Ιερές ακολουθίες έψαλαν, στο δεξιό αναλόγιο ο άρχων πρωτομαΐστωρ της Μεγάλης τον Χριστού Εκκλησίας Σταμάτιος Κίσσας από τον σύλλογο Μουσικόφιλων Κων/πόλεως Αθηνών, και στο αριστερό ψαλτήρι η έψαλε η χορωδία του συλλόγου «Πατριαρχικό αναλόγιο Δημοσθένης Παικόπουλος» με χοράρχη τον πρωτοψάλτη Χρήστο Πιπέρο.

Το Ροεινό είναι ένα από τα μεγαλύτερα χωριά του νομού Αργολίδας και οι κάτοικοι του είναι κατά πλειοψηφία Αρκάδες μιας και οι προγονοί τους ήρθαν από το Ροεινό της Αρκαδίας, κατά τα χρόνια της Τουρκοκρατίας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο εφημέριος του Ναού, αρχιμανδρίτης Λεόντιος Ξηνταρόπουλος, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ελβετίας κ. Μάξιμο για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, τους Ιερείς που συμμετείχαν καθώς και τους πιστούς που τίμησαν την μεγαλομάρτυρα Αγία Μαρίνα.

 

 

_cuva

Διαδώστε: