Ι.Μ. Αργολίδος
25 Ιουνίου, 2024

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στο Λυγουριό Επιδαύρου

Διαδώστε:

Aρχιερατική θεία λειτουργία από τον Μητροπολίτη Αργολίδoς κ. Νεκτάριο τελέσθηκε την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, 24 Ιουνίου, στον εορτάζοντα Ιερό ναό της Αγίας Τριάδος στο Λυγουριό Επιδαύρου Αργολίδας.

Την παραμονή πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του τιμίου λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου από την Αίγινα παρουσία κλήρου και πιστών και ακολούθησε Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος . Κατά τις Ιερές ακολουθίες έψαλλε ο πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού ιερού ναού Ναυπλίου Αγίου Γεωργίου , Δημήτριος Καρκαλάτος

Ακολούθησε λιτανεία του Ιερού λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου καθώς και της εικόνας της Αγίας Τριάδος στην κωμόπολη του Λυγουριού

Ο εφημέριος του ναού π. Ευάγγελος Πολυχρονόπουλος ,που οργάνωσε με το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ναού την θρησκευτική πανήγυρη, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ύδρας για τη μεταφορά προς προσκύνηση του Ιερού λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου καθώς τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο για άδεια που έδωσε για να έρθει το τίμιο λείψανο στο Λυγουριό , τον Δήμαρχο Επιδαύρου Τάσο Χρόνη για την στήριξη του και βοήθεια του, τους Ιερείς και τους Ιεροψάλτες που συμμετείχαν στην Ιερά πανήγυρη.

Το Λείψανο του Αγίου Νεκταρίου θα τίθεται προς προσκύνηση έως 26 Ιουνίου στον Ι. Ν. Αγίας Τριάδος Λυγουριού από τις 07:00′ έως 22:00′.

   

Διαδώστε: