Το ορεινό χωριό Πλατάνι στα σύνορα Αργολίδας Κορινθίας, επισκέφτηκε, το απόγευμα της Κυριακής 8 Αυγούστου, ο Μητροπολίτης Αργολίδας κ. Νεκτάριος για να τελέσει την Ιερά παράκληση στη Θεοτόκο Παναγία.
Τον Μητροπολίτη υποδέχθηκε ο εφημέριος του ναού π. Ηλίας Γάτσιος ,το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού ναού Γεννεσίου της Θεοτόκου ,καθώς και οι κάτοικοι του χωριού.
Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Ιερά Παράκληση και μίλησε στους κατοίκους για το νόημα της μεγάλης εορτής του Χριστιανισμού ,το “Πάσχα του Καλοκαιριού”, όπως αλλιώς λέγεται η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Προς προσκύνηση τέθηκαν και Ιερά λείψανα Αγίων, που έφερε μαζί του ο Μητροπολίτης Αργολίδας προς ευλογία του τόπου και των κατοίκων.
Στο τέλος της Ιεράς παράκλησης ο εφημέριος του ναού π. Ηλίας Γάτσιος, ευχαρίστησε εκ μέρους του εκκλησιαστικού συμβουλίου και των κατοίκων για την τιμή, που έκανε ο Μητροπολίτης Αργολίδας να παραβρεθεί στο χωριό και να τελέσει την Ιερά Παράκληση. Ακολούθησε κέρασμα στον προαύλιο χώρο του ναού με νηστίσιμα γλυκίσματα, που είχαν φτιάξει οι κάτοικοι του χωριού.
Το Πλατάνι είναι ένα μικρό χωριό του νομού Αργολίδας, κοντά στη Σκοτεινή και τη Νεμέα και ανήκει στο δήμο Άργους-Μυκηνών. Ο οικισμός με τους 100 περίπου κατοίκους, είναι χτισμένος σε υψόμετρο 500 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας, μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον με δάση από κουμαριές και έλατα. Η περιοχή θεωρείται ιδανική για όσους λατρεύουν τη φύση, εξ ου και κατά περιόδους πραγματοποιούνται διάφορες ορειβατικές διαδρομές και πεζοπορίες.
Το Πλατάνι αποτελούσε συνοικισμό με τον κοντινό Άγιο Νικόλαο και εμφανίζεται πρώτη φορά στην απογραφή του 1928 με 132 κατοίκους, ενώ σήμερα οι περισσότερες οικογένειες, που ζουν στο Πλατάνι προέρχονται από το γειτονικό χωριό και κατέβαιναν εδώ για να ξεχειμωνιάσουν. Η προέλευση του ονόματος του χωριού δεν είναι γνωστή, αλλά κατά πάσα πιθανότητα προήλθε από τα πολλά πλατάνια που βρίσκονται στο κέντρο του οικισμού.
Το Πλατάνι παλιότερα ήταν κόμβος της διαδρομής των κατοίκων της Σκοτεινής, αλλά και των άλλων χωριών προς τη Νεμέα, αφού το μονοπάτι που υπήρχε, περνούσε από το ξωκλήσι της Αγίας Άννας, κατέβαινε στο χωριό και συνέχιζε προς την περιοχή της Νεμέας.