Ι.Μ. Αργολίδος
15 Αυγούστου, 2024

Την Κοίμηση της Θεοτόκου τιμούν με μεγαλοπρέπεια στην Άρια Ναυπλίου

Διαδώστε:

Η πόλη του Ναυπλίου εορτάζει με κάθε λαμπρότητα την Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον ομώνυμο ενοριακό ναό στο δημοτικό διαμέρισμα της Άριας, Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024.

Την παραμονή της Θεομητορικής εορτής τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός ιερουργούντος του πρωτοπρεσβύτερου π. Γεωργίου Φρίμη , ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο. Ακολούθησε λιτάνευση της ιερής εικόνας σε όλη την κωμόπολη προς ευλογία των κατοίκων. Στην λιτανεία συμμετείχε η Δημοτική φιλαρμονική του Δήμου Ναυπλιέων.

 

Μετά το πέρας του εσπερινού ο εφημέριος του ναού Αιδεσιμολογιώτατος π. Θεόδωρος Στεργίου ευχαρίστησε της τοπικές αρχές ,τους πολιτικούς ,τους Ιεροψάλτες και όλους τους πολίτες που παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους την Ιερή πανήγυρη της Παναγίας.

 

Φέτος με την ανάλογη μεγαλοπρέπεια στους εορτασμούς της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Άρια Ναυπλίου, λάμπρυνε με την παρουσία του στο ιερό Ψαλτήρι ο ο Βυζαντινός Χορός «Άγιος Πέτρος Επίσκοπος Άργους» υπό τη διεύθυνση του Ιωάννου Χαβριαλή, Λαμπαδαρίου του Καθεδρικού Ι. Ν. Αγίου Πέτρου Άργους και συνεπικουρούμενος από τον Πρωτοψάλτη του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού Παναγιώτη Ζαφείρη.

 

 

_cuva

_cuva

_cuva

Διαδώστε: