Ι.Μ. Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου
18 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Αρκαλοχωρίου Ανδρέας στην 81η επέτειο του Ολοκαυτώματος της Βιάννου

Διαδώστε:

Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024, ο Σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων, δίπλα από το μνημείο των εκτελεσθέντων στη θέση «Σελί» στα Αμιρά Βιάννου, για την 81η επέτειο του ολοκαυτώματος των Επαρχιών Βιάννου και Ιεράπετρας.

Έγινε στη συνέχεια η επίσημη δοξολογία και η επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών όλων των θυμάτων της γερμανικής θηριωδίας, τον Σεπτέμβριο του 1943 στα χωριά της Βιάννου και της Ιεράπετρας. Ακολούθησε το προσκλητήριο των νεκρών, η απόδοση του Ύμνου της Βιάννου από τη Μικτή Χορωδία της Π.Ε. Ηρακλείου, η κατάθεση των στεφάνων, η τήρηση ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των νεκρών και η ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Ομίλησε ο ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Ευτύχης Παπαδοπετράκης για το ιστορικό του ολοκαυτώματος. Παρεβρέθησαν, μεταξύ άλλων, Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης κ. Ιωάννης Φουστανάκης ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, οι Βουλευτές κ. Μάξιμος Σενετάκης, κ. Χάρης Μαμουλάκης και κ. Μανώλης Συντυχάκης, η Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κα. Κοζυράκη Μαρία, οι Δήμαρχοι: Σφακίων κ. Ιωάννης Ζερβός, Ηρακλείου κ. Αλέξης Καλοκαιρινός, Μινώα Πεδιάδας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης, Αρχανών-Αστερουσίων κ. Μανόλης Κοκοσάλης, Ιεράπετρας κ. Μανόλης Φραγκούλης, Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης, Οροπεδίου Λασιθίου κ. Γιώργος Αθανασάκης και Μυλοποτάμου κ. Γιώργος Κλάδος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Βαγγέλης Ζάχαρης, Αντιπεριφερειάρχες, Αντιδήμαρχοι καθώς και εκπρόσωποι Στρατιωτικών και Αστυνομικών Αρχών.

 

Διαδώστε: