Ι.Μ. Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου
08 Αυγούστου, 2024

Ο Αρκαλοχωρίου Ανδρέας στο φεστιβάλ «Ο κύκλος του Πολιτισμού» και σε εκδήλωση μνήμης στην Έμπαρο

Διαδώστε:

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας μετέβη το απόγευμα της Τρίτης 6ης Αυγούστου 2024, στον Γαλατά Πεδιάδος όπου στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Ο κύκλος του Πολιτισμού» που διοργάνωσε ο Δήμος Μινώα Πεδιάδος, παρακολούθησε το ψήσιμο παραδοσιακού ψωμιού στο ξυλόφουρνο του χωριού.

Στη συνέχεια ξεναγήθηκε μαζί με τον Δήμαρχο Μίνωα Πεδιάδος κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, τους Αντιδημάρχους κα. Καλλιόπη Αποστολογιωργάκη και κ. Στέφανο Ψυλλάκη στο Μινωικό ανάκτορο του Γαλατά από τον Επίτιμο Διευθυντή του αρχαιολογικού μουσείου Ηρακλείου δρ. Γεώργιο Ρεθεμνιωτάκη.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην Έμπαρο και παρέστη στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Βιάννου, η Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου, με την Περιφέρεια Κρήτης, με αφορμή τα 80 χρόνια από τη μεγάλη Κύκλωση της Εμπάρου.

Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων, χαιρέτησε την εκδήλωση και παρακολούθησε ομιλία από τη Συγγραφέα κα. Άννα Μανουκάκη–Μεταξάκη.

Την εκδήλωση συντόνισε ο κ. Αριστομένης Συγγελάκης, Συγγραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Μεταξύ άλλων παρεβρέθησαν: ο πρ. Υπουργός κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο πρ. Υφυπουργός κ. Μάξιμος Σενετάκης, ο πρ. Βουλευτής κ. Σωκράτης Βαρδάκης, ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης, οι Αντιπεριφερειάρχες Κρήτης κ. Νίκος Συριγωνάκης και κα. Γεωργία Μηλάκη, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Ευάγγελος Ζάχαρης, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου κ. Στέλιος Βοργιάς, ο πρ. Νομάρχης Ηρακλείου κ. Δημήτρης Σαρρής, ο πυρηνικός Ιατρός, Καθηγητής ΙΤΕ κ. Γιώργος Παπαδακης.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Διαδώστε: