Ι.Μ. Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου
18 Μαΐου, 2024

Ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου μίλησε με θέμα «Θεοκεντρικότητα και Εθνοκεντρισμός»

Διαδώστε:

Στο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Η Πολιτική ως χώρος έκφρασης των Χριστιανικών αξιών στην καθημερινότητα» παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας ο οποίος μίλησε με θέμα «Θεοκεντρικότητα και Εθνοκεντρισμός».

Το Συνέδριο διοργανώθηκε στην Θεολογική σχολή του ΑΠΘ το τριήμερο 15 με 17 Μαΐου.

Παρέστησαν και μίλησαν ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος και ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας, ο καθηγητής της Σιμωνόπετρας κ. Ελισαίος, οι Υπουργοί Μαξιμος Χαρακόπουλος, Ευριπιδης Στυλιανίδης, Σταθης Κωνσταντινίδης. Πανικος Λεωνίδου από το κοινοβούλιο της Κύπρου.

Μεταξύ των ομιλητών ήταν: οι Κοσμήτορες της Θεολογικής Θεσσαλονίκης και Αθηνών κ. Χρ. Σταμούλης και Μαν. Καραγεωργούλης.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού κ. Απόστολος Κραλίδης, οι Καθηγητές Χρ. Οικονόμου, Κώστας Χρήστου, Στέλ. Τσομπανίδης, Κωνστ. Κωτσιόπουλος, Νίκη Παπαγεωργίου, Νικ. Παπαναστασόπουλος, Αθαν. Στογιαννίδης, Ευαγ. Πεπές, ο δρ. Κώστας Μυγδάλης. Στο Συνέδριο παρέστησαν και μίλησαν Ρωμαιοκαθολικοί Επίσκοποι και Πρεσβύτεροι, Αγγλικανοί κληρικοί και Προτεστάντες

Διαδώστε: