31/08/2022 31/08/2022 Παραμονή εορτής Κατάθεσης της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας μετά του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Βαβυλώνος κ. Θεοδώρου, μετέβησαν στην Ενορία των Αγιών Παρασκιών, όπου τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός στον προαύλιο χώρου του ομώνυμου Ιερού Ναού, ο οποίος έχει πληγεί από το σεισμό τις 27ης Σεπτεμβρίου. Στην ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε...
31 Αυγούστου, 2022 - 15:43
Τελευταία ενημέρωση: 31/08/2022 - 15:47

Πανηγυρικός Εσπερινός στις Αγίες Παρασκιές για την εορτή Κατάθεσης της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου

Διαδώστε:
Πανηγυρικός Εσπερινός στις Αγίες Παρασκιές για την εορτή Κατάθεσης της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου

Παραμονή εορτής Κατάθεσης της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας μετά του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Βαβυλώνος κ. Θεοδώρου, μετέβησαν στην Ενορία των Αγιών Παρασκιών, όπου τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός στον προαύλιο χώρου του ομώνυμου Ιερού Ναού, ο οποίος έχει πληγεί από το σεισμό τις 27ης Σεπτεμβρίου.

Στην ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος κ. Ανδρέας, κήρυξε καταλλήλως το θείο λόγο στο πολυπληθέστατο εκκλησίασμα, ενώ συγχοροστάτησε ο Επίσκοπος Βαβυλώνος κ. Θεόδωρος. Προ της απολύσεως ευλογήθηκαν οι προσφερόμενοι άρτοι.

Το πρωί τις εορτής θα προεξάρχει του όρθρου και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Επίσκοπος Βαβυλώνος κ. Θεόδωρος.
Στην ακολουθία έλαβαν μέρος Οι Πανοσ. Αρχιμανδρίτες:

Θεοφύλακτος Μηλιαράκης, Διονύσιος Κασιμάτης, Φιλόθεος Πηγιάκης, Προϊστάμενος της Ενορίας και Αρχιερατικός Επίτροπος της Α’ Αρχιερατικής περιφέρειας,

Ο Αναπλ. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Φουκαράκης, οι Πρωτοπρεσβύτεροι: Αλέξανδρος Παναγιωτάκης και Ελευθέριος Σκουλάς, ο Πρεσβύτερος Σταύρος Φανουράκης και ο Διάκονος Πέτρος Αράπογλου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων