Ι.Μ. Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου
09 Απριλίου, 2023

Θυρανοίξια Ιερού Ναού Αγίας Ζώνης της Ενορίας Αγιών Παρασκιών Ηρακλείου Κρήτης

Διαδώστε:

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας τέλεσε την παραμονή της εορτής των Βαΐων, Σάββατο 8 Απριλίου 2023, με λαμπρότητα και συγκίνηση, τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγίας Ζώνης της Ενορίας Αγιών Παρασκιών Ηρακλείου, όπου θα καλύπτει τις θρησκευτικές ανάγκες της Ενορίας, διότι ο Ναός του Αγίου Γεωργίου καταστράφηκε από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021.

Στην συνέχεια, τελέστηκε η ακολουθία του Εσπερινού της Εορτής με την συμμετοχή του εφημερίου και Αρχιερ. Επιτρόπου της Α ‘ Αρχ. Περιφέρειας Πανοσ. Αρχιμ. π. Φιλοθέου Πηγιάκη, του Αναπλ. Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Πρωτοπρεσβυτέρου π.Σπυρίδων Φουκαράκη, του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Αλεξάνδρου Παναγιωτάκη και του Αρχιδιακόνου π.Μαρίνου Δασκαλάκη. Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος, ευχαρίστησε εγκαρδίως τους εφημέριους της Ενορίας, Πανοσ. Αρχιμ. και Αρχ. Επίτροπο της Α’ Αρχ. Περιφέρειας π.Φιλόθεο Πηγιάκη και τον Πρωτοπρεσβύτερο π.Αλέξανδρο Παναγιωτάκη, τον Δήμαρχο Αρχανών-Αστερουσίων κ. Μανόλη Κοκοσάλη και όσους συνετέλεσαν για την ανακαίνιση του Ναού.

Την Κυριακή των Βαΐων ο Σεβασμιώτατος, τέλεσε την Θεία Λειτουργία μετά του Πανοσ. Αρχιμ. π.Φιλόθεου Πηγιάκη, του Πρωτοπρεσβυτέρου π.Αλεξάνδρου Παναγιωτάκη και του Αρχιδιακόνου π.Μαρίνου Δασκαλάκη, ενώ το αναλόγιο διακόνησαν ο Διάκονος π. Πέτρος Αράπογλου και ο Αναγνώστης κ. Ελευθέριος Σταματάκης. Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ανδρέας, ομίλησε για την εορτή των Βαΐων και ευχήθηκε να βιώσουμε με κατάνυξη την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα, τα Άχραντα Πάθη και την Ανάσταση του Κυρίου μας.

Διαδώστε: