02/04/2024 02/04/2024 Η πρώτη ομιλία για φέτος πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας με καλεσμένο τον Πανοσ. Αρχιμ. π. Ιγνάτιο Μουρτζιανό, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, με θέμα: “Κύριε, φωτισόν μοί τό σκότοςˮ. Ο π. Ιγνάτιος στην ομιλία του ανέφερε: “Τοποθετώντας τον θεό στην άκρη και στο χρονοντούλαπο του νου καταλήγουμε στην απομάκρυνσή μας...
02 Απριλίου, 2024 - 16:12
Τελευταία ενημέρωση: 02/04/2024 - 15:01

Ομιλία του π. Ιγνατίου Μουρτζιανού με θέμα “Κύριε, φωτισόν μοί τό σκότοςˮ

Διαδώστε:
Ομιλία του π. Ιγνατίου Μουρτζιανού με θέμα “Κύριε, φωτισόν μοί τό σκότοςˮ

Η πρώτη ομιλία για φέτος πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας με καλεσμένο τον Πανοσ. Αρχιμ. π. Ιγνάτιο Μουρτζιανό, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, με θέμα: “Κύριε, φωτισόν μοί τό σκότοςˮ.

Ο π. Ιγνάτιος στην ομιλία του ανέφερε: “Τοποθετώντας τον θεό στην άκρη και στο χρονοντούλαπο του νου καταλήγουμε στην απομάκρυνσή μας από τον θεό, σε μια ζωή γεμάτη άγχος. Η ζωή χωρίς θεό είναι μια ζωή χωρίς νόημα. Ας πάρουμε παράδειγμα τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά, έναν άνθρωπο της προσευχής, έναν άνθρωπο που συχνά επικοινωνούσε με τον θεόˮ.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων