26/01/2024 26/01/2024 Με το θέμα «Σμιλεύοντας μία οικογένεια με χαμόγελο», ο π. Αντώνιος Καλλιγέρης, γενικός διευθυντής του Γραφείου Ποιμαντικής Γάμου και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και συγγραφέας πολλών βιβλίων, μίλησε στη νέα συνάντηση στην Σχολή Γονέων και Νέων Ζευγαριών της Ιεράς Μητρόπολης Γρεβενών, στις 24 Ιανουαρίου, στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης στην Ευαγγελίστρια. Στα πλαίσια της...
26 Ιανουαρίου, 2024 - 16:56
Τελευταία ενημέρωση: 26/01/2024 - 18:57

«Σμιλεύοντας μία οικογένεια με χαμόγελο» στη Σχολή Γονέων και Νέων Ζευγαριών της Ι.Μ. Γρεβενών

Διαδώστε:
«Σμιλεύοντας μία οικογένεια με χαμόγελο» στη Σχολή Γονέων και Νέων Ζευγαριών της Ι.Μ. Γρεβενών

Με το θέμα «Σμιλεύοντας μία οικογένεια με χαμόγελο», ο π. Αντώνιος Καλλιγέρης, γενικός διευθυντής του Γραφείου Ποιμαντικής Γάμου και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και συγγραφέας πολλών βιβλίων, μίλησε στη νέα συνάντηση στην Σχολή Γονέων και Νέων Ζευγαριών της Ιεράς Μητρόπολης Γρεβενών, στις 24 Ιανουαρίου, στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης στην Ευαγγελίστρια.

Στα πλαίσια της ομιλίας, ο καλεσμένος ανέφερε μεταξύ άλλων πως οι λόγοι να χαμογελά κάποιος είναι πολλοί και διαφορετικοί… Υπάρχουν οικογένειες που δεν γνωρίζονται τα μέλη τους, και γι’ αυτό δεν έχουν πρόσωπα. Αν έχεις πρόσωπο, τότε είσαι και πλούσιος. Σύμφωνα με τελευταίες έρευνες ο γάμος είναι σχεδόν μία «φυλακή», όπως ανέφερε.

Πλέον δεν γίνονται γάμοι αλλά γαμοβαπτίσεις, που φανερώνει πως το βασικό στην σχέση είναι το παιδί και όχι η ίδια η σχέση… Η απουσία κοινωνικής ωριμότητας οδηγεί στην απόρριψη του γάμου. Ο σύγχρονος χριστιανός δεν μορφώνεται αρκετά τον Χριστό και γι’ αυτό δεν χαίρεται ούτε και τον γάμο του. Ένας ολοκληρωμένος γάμος σημαίνει ερωτικός διάλογος, αληθινή γνωριμία με τον σύντροφό μας αλλά και με τον εαυτό μας. Όπως ανέφερε, η παρουσία μας οφείλει να φωτίζει κάθε πτυχή της ζωής μας. Σμιλεύω τον εαυτό μου, ψάχνοντας και καλλιεργώντας τα τάλαντά μου. Να γίνουμε μορφωμένοι και όχι εκπαιδεύσιμοι. Να δοθούμε στον άλλον και όχι να προσδοκάμε από τον άλλο.

Κλείνοντας την εκδήλωση, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, αφού ευχαρίστησε τον π. Αντώνιο, με τον οποίο συνεργάζεται σε επιτροπές για θέματα οικογενειακά, τόνισε το ζήτημα του προσώπου στην οικογένεια, που γεμάτο από αγάπη θα συνεχίσει να χαμογελάει μέσα στον καθημερινό αγώνα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων