07/07/2022 08/07/2022 «Η αγάπη είναι επιστροφή. Όταν αγαπάς, θα εισπράξεις αγάπη», δήλωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης και τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ευστάθιος, κατά την τελετή ανακήρυξής του σε Επίτιμο Δημότη Γορτυνίας. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού της Αγίας Κυριακής, πολιούχου Δημητσάνας, όπου ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος. Έτσι, μετά...
07 Ιουλίου, 2022 - 21:10
Τελευταία ενημέρωση: 08/07/2022 - 16:58

Επίτιμος δημότης Γορτυνίας ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος

Διαδώστε:
Επίτιμος δημότης Γορτυνίας ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος

«Η αγάπη είναι επιστροφή. Όταν αγαπάς, θα εισπράξεις αγάπη», δήλωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης και τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ευστάθιος, κατά την τελετή ανακήρυξής του σε Επίτιμο Δημότη Γορτυνίας.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού της Αγίας Κυριακής, πολιούχου Δημητσάνας, όπου ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος. Έτσι, μετά τη Θεία Λειτουργία το ποίμνιο μεταφέρθηκε στην αυλή του ναού, όπου η Αντιδήμαρχος Παιδείας Πένη Μπέτσα διάβασε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας, σύμφωνα με την οποία ο Μητροπολίτης Ευστάθιος  ανακηρύχθηκε Επίτιμος Δημότης.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τους Βουλευτές Κώστα Βλάσση και Γιώργο Παπαηλιού, τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και τον Δήμαρχο Γορτυνίας Ευστάθιο Κούλη.

Όλοι τους αναφέρθηκαν στην 58χρονη διακονία του Σεβασμιωτάτου κ. Ευσταθίου, σχεδόν το ένα πέμπτο της οποίας (συγκεκριμένα 11 χρόνια) υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως. Τα υπόλοιπα 42 χρόνια βρίσκεται στην Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης ως Μητροπολίτης. Όλοι επίσης χαρακτήρισαν παροιμιώδη τη σεμνότητα και την ταπεινότητά του.

Σημειώνουμε ότι ο Σεβασμιώτατος είναι για δεύτερη φορά τοποτηρητής της Μητροπόλεως Γόρτυνος, καθώς η πρώτη ήταν το 2006 μετά την εκδημία του μακαριστού Ιεράρχη κυρού Θεοφίλου.

Είναι δε ιδιαίτερα αγαπητός και στις δύο επαρχίες, τα δε θεόπνευστα κηρύγματά του αγγίζουν και συγκινούν όλους.

Το βίντεο που παρακολουθήσατε είναι από την ομιλία του, όπου βαθιά συγκινημένος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης, ευχαριστώντας για την προσγενομένη τιμή, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους την αποδέχθηκε: 1) Γιατί ήταν ομόφωνη η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, 2) Γιατί “όταν αγαπάς, εισπράττεις αγάπη” και 3) Η τιμή αντανακλά σε ολόκληρη την Εκκλησία.

Παρόντες ήταν οι αρχές και οι φορείς του τόπου αλλά και αρκετοί Γορτύνιοι που γνώριζαν από πρώτο χέρι τις ικανότητες και την προσωπικότητα του Ιεράρχη από την εποχή που υπηρέτησε την επαρχία μας ως Ιεροκήρυκας από το 1966-1977.

Βίντεο από την λιτάνευση της ιεράς εικόνας της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής Πολιούχου της Δημητσάνας:

Με πληροφορίες από τον Δήμο Γορτυνίας και από το άρθρο του Κωνσταντίνου Καλύβα στο e-gortynia.gr

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων