22/10/2024 22/10/2024 Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως πραγματοποιήθηκε, χθες, στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Ελληνικού Γορτυνίας. Μετά την καθιερωμένη ακολουθία και την εισαγωγή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρου, ξεκίνησε το πρώτο σκέλος της συνάξεως. Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σκοπέλου κ. Νικόδημος με θέμα: «Ιερουργός ή Τελετουργός;»....
22 Οκτωβρίου, 2024 - 13:55
Τελευταία ενημέρωση: 22/10/2024 - 14:10

Ιερατική Σύναξη των Κληρικών στην Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως

Διαδώστε:
Ιερατική Σύναξη των Κληρικών στην Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως

Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως πραγματοποιήθηκε, χθες, στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Ελληνικού Γορτυνίας. Μετά την καθιερωμένη ακολουθία και την εισαγωγή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρου, ξεκίνησε το πρώτο σκέλος της συνάξεως.

Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σκοπέλου κ. Νικόδημος με θέμα: «Ιερουργός ή Τελετουργός;». Ο Θεοφιλέστατος ανέπτυξε το θέμα, επικεντρώνοντας στις προϋποθέσεις για μια ευλογημένη και πετυχημένη ιερατική διακονία, μίλησε για το χάρισμα της ιερωσύνης ως δωρεά του Θεού, τόνισε τις διαφορές ιερουργού και τελετουργού, αναφέρθηκε γενικά σε τυχόν εσφαλμένες νοοτροπίες που αποτελούν τροχοπέδη στην πνευματική και ποιμαντική εξέλιξη του ιερέως και, τέλος, κατέθεσε βιωματικές εμπειρίες που ωφέλησαν όλους. Στη συνέχεια ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση επί της εισηγήσεως.

Στο δεύτερο μέρος, ο Σεβ. Μητροπολίτης, απευθυνόμενος προς τους Κληρικούς, έδωσε οδηγίες σε διάφορα θέματα, ενώ έκαμε και αρκετές καίριες διοικητικές και λειτουργικές επισημάνσεις. Επακολούθησε και πάλι γόνιμη συζήτηση, ιδιαίτερα επάνω σε προβλήματα που απασχολούν τη λειτουργία των μικρών ενοριών της επαρχίας.

Στο τρίτο και τελευταίο μέρος της Συνάξεως, μίλησε ο Σεβασμιώτατος κάνοντας μία σύνοψη των όσων ειπώθηκαν κατά την ομιλία του Θεοφιλεστάτου, τονίζοντας τα κυριότερα σημεία, στα οποία θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή και ευχαρίστησε, πρωτίστως, τον Θεοφιλέστατο άγιο Σκοπέλου κ. Νικόδημο για την παρουσία του και την άριστη και εποικοδομητική ομιλία του, τους συμμετέχοντες Κληρικούς, καθώς και τον Προιστάμενο του Ι. Ναού Πρωτοπρ. Γεώργιο Κοκοσιούλη για την υποδειγματική διοργάνωση και φιλοξενία.
Μετά το πέρας της Συνάξεως, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι. Ναού προσέφερε σε όλους τους παρευρισκομένους πλούσια κεράσματα.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων