01/07/2024 01/07/2024 Την Πέμπτη 27 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Μεγαλοπόλεως η καλοκαιρινή μουσικοχορευτική εκδήλωση του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως. Παρουσιάσθηκαν χοροί και τραγούδια από την ηρωϊκή Αρκαδία και από το Βόρειο Αιγαίο έως τα Δωδεκάνησα, τραγούδια που εξυμνούν την αγάπη, τη φύση, τα ζώα, τα...
01 Ιουλίου, 2024 - 10:02
Τελευταία ενημέρωση: 01/07/2024 - 9:52

Μουσικοχορευτική Εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως

Διαδώστε:
Μουσικοχορευτική Εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως

Την Πέμπτη 27 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Μεγαλοπόλεως η καλοκαιρινή μουσικοχορευτική εκδήλωση του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως.

Παρουσιάσθηκαν χοροί και τραγούδια από την ηρωϊκή Αρκαδία και από το Βόρειο Αιγαίο έως τα Δωδεκάνησα, τραγούδια που εξυμνούν την αγάπη, τη φύση, τα ζώα, τα πουλιά, τα οποία απέδωσαν θαυμασιώτατα οι μαθητές του χορευτικού τμήματος υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου τους κ. Νικολάου Αθανασόπουλου, του έχοντος και την διοργάνωση και την καλλιτεχνική επιμέλεια της όλης εκδήλωσης. Πρόθεση της Σχολής Παραδοσιακών χορών είναι η βίωση του χορού ως δρώμενο και στάση ζωής, καθώς επίσης η διατήρηση και διάδοση της παράδοσής μας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και τα παιδιά των Κατηχητικών Συντροφιών της Ενορίας του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου, παρουσιάζοντας τραγούδια αφιερωμένα στην Παναγία και την αγάπη.

Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους ο Δήμαρχος Μεγαλοπόλεως κ. Κων/νος Μιχόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βασίλειος Χίνης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Δημήτριος Γιώτης, κ. Βασίλειος Κουρουνιώτης, κ. Ηλίας Κατσούλας, κ. Νικόλαος Αντώνακας, οι γονείς των παιδιών και πλήθος κόσμου.

Την όμορφη αυτή μουσικοχορευτική εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Νικηφόρος, ο οποίος αφού εξέφρασε τη χαρά και τον ενθουσιασμό του για τη συμμετοχή των Νέων στη Σχολή Παραδοσιακών Χορών, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα αυτού του έργου, καθώς έτσι διατηρούμε ζωντανές τις μνήμες των προγόνων μας, μεταλαμπαδεύουμε τα έθιμά μας στις νεότερες γενιές και διαφυλάσσουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων