21/10/2024 21/10/2024 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024 η πρώτη ημέρα του εξαίρετου 4ου Διεθνούς Διεπιστημονικού Συνεδρίου Γόρτυνας «Ἐν Γορτύνῃ καί Ἀρκαδίᾳ ἐγένετο…»με θέμα: «Η διασπορά των κρητικών εικόνων» που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Γορτύνης και Αρκαδίας, στο Πολιτιστικό της Κέντρο στις Μοίρες. Η 1η Συνεδρία ξεκίνησε με προσευχή και εισήγηση από τον Σεβ....
21 Οκτωβρίου, 2024 - 15:18
Τελευταία ενημέρωση: 21/10/2024 - 15:19

Πρώτη ημέρα του 4ου Διεθνούς Διεπιστημονικού Συνεδρίου Γόρτυνας

Διαδώστε:
Πρώτη ημέρα του 4ου Διεθνούς Διεπιστημονικού Συνεδρίου Γόρτυνας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024 η πρώτη ημέρα του εξαίρετου 4ου Διεθνούς Διεπιστημονικού Συνεδρίου Γόρτυνας «Ἐν Γορτύνῃ καί Ἀρκαδίᾳ ἐγένετο…»με θέμα: «Η διασπορά των κρητικών εικόνων» που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Γορτύνης και Αρκαδίας, στο Πολιτιστικό της Κέντρο στις Μοίρες.

Η 1η Συνεδρία ξεκίνησε με προσευχή και εισήγηση από τον Σεβ. Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριο.

Στην συνέχεια ομίλησαν ειδικοί αρχαιολόγοι και διακεκριμένοι ιστορικοί της τέχνης από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μεταξύ άλλων παρεβρεθήκαν: οι Σεβασμιώτατοι, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας, ο Περιφεριάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, οι Δήμαρχοι, Αρχανών-Αστερουσίων κ. Μανώλης Κοκοσάλης και Φαιστού κ. Γρηγόριος Νικολιδάκης, κληρικοί και λαϊκοί.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων