Ι.Μ. Δημητριάδος και Αλμυρού
07 Σεπτεμβρίου, 2024

45α Εγκαίνια Ναού από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο

Διαδώστε:

Τον νεόδμητο Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου εγκαινίασε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία της Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας κ. Χρύσας Τσαγανού και πλήθους πιστών. Πρόκειται για τον 45ο Ναό που εγκαινιάζει ο Σεβασμιώτατος στα είκοσι έξι, μέχρι σήμερα, έτη της ενταύθα Ποιμαντορίας του.

Στην ομιλία του ο κ. Ιγνάτιος εξέφρασε την χαρά του για το ιστορικό γεγονός των Εγκαινίων, ενώ συνεχάρη τον Προϊστάμενο της ενορίας Πρωτ. Δημήτριο Κατσιφό, εκ των στενών του συνεργατών, ο οποίος, μαζί με τους συνεργάτες του, επιτέλεσε και αυτό το έργο.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην παράδοση, που θέλει έναν τόπο να παίρνει το όνομα του Αγίου του: «αυτή είναι η Ελλάδα», τόνισε, «γύρω από τον Ναό λειτουργεί η ζωή μας, είναι το δεύτερο σπίτι μας… Το έργο αυτό θα μείνει στην ιστορία και σφραγίζει αυτόν τον τόπο. Είναι έργο ενότητας, αγάπης και εμπιστοσύνης. Αυτή είναι η παρακαταθήκη που αφήνουμε στα παιδιά μας… Μάθετε στα παιδιά σας να έρχονται στον Ναό, να κάνουν φίλους τους Αγίους. Έτσι θα πάρουν εικόνες και εμπειρίες, ώστε, όταν θα έρθουν οι δύσκολες στιγμές στην ζωή τους, θα ξέρουν πού να καταφύγουν, να εμπιστευθούν και να πάρουν δύναμη και ελπίδα ζωής».

Ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε και τον π. Νικόλαο Νασιώκα, ο οποίος, από πολλών ετών, φέρει την ευθύνη των Εγκαινίων των Ιερών Ναών.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος, τη προτάσει του π. Δημητρίου Κατσιφού, τίμησε τρεις παλαιούς Επιτρόπους της ενορίας, τους κ.κ. Ιωάννη Συραή, Νικόλαο Πατρώνη και Δημοσθένη Γκόνο.

 

Διαδώστε: