16/06/2023 16/06/2023 Στο πολύνεκρο ναυάγιο το οποίο σημειώθηκε ανοιχτά της Πύλου, σε διεθνή ύδατα, και εξελίσσεται σε μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες στη Μεσόγειο θάλασσα, αφήνοντας πίσω του 78 νεκρών, και εκατοντάδες αγνοουμένους, αναφέρθηκε με ένα βίντεο στο Τik Tok ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος. “Μία ακόμα τραγωδία στη Μεσόγειο. Μία ακόμα ευκαιρία για αναζήτηση...
16 Ιουνίου, 2023 - 8:13
Τελευταία ενημέρωση: 16/06/2023 - 10:09

Δημητριάδος Ιγνάτιος: “Μία ακόμα τραγωδία στη Μεσόγειο”

Διαδώστε:
Δημητριάδος Ιγνάτιος: “Μία ακόμα τραγωδία στη Μεσόγειο”

Στο πολύνεκρο ναυάγιο το οποίο σημειώθηκε ανοιχτά της Πύλου, σε διεθνή ύδατα, και εξελίσσεται σε μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες στη Μεσόγειο θάλασσα, αφήνοντας πίσω του 78 νεκρών, και εκατοντάδες αγνοουμένους, αναφέρθηκε με ένα βίντεο στο Τik Tok ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.

“Μία ακόμα τραγωδία στη Μεσόγειο. Μία ακόμα ευκαιρία για αναζήτηση ευθυνών πάντα με σκοπιμότητα. Μια μοναδική ευκαιρία για ζωντανή προσευχή. “Κύριε, σώζε τους ανθρώπους, τις δικές σου εικόνες, και συγχώρεσαι τις δικές μας ελλείψεις και τις δικές μας ευθύνες. Αμήν”.”

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος σε δήλωσή ευχήθηκε και προσευχήθηκε αυτό το ναυάγιο να είναι το τελευταίο, ενώ κάλεσε τους ισχυρούς του κόσμου να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να δώσουν την χαριστική βολή στα κυκλώματα των διακινητών.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος βρισκόταν εκτός Ελλάδος σε προγραμματισμένο συνέδριο στο εξωτερικό, αμέσως επικοινώνησε με τους συνεργάτες του στην Καλαμάτα, και έδωσε τις ανάλογες οδηγίες και κατευθύνσεις για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί από πλευράς της τοπικής Εκκλησίας, προς τους δοκιμαζόμενους αυτούς συνανθρώπους μας, να είναι άμεση και ουσιαστική.

Για την «ανεκτίμητη, απροσμέτρητη και ανυπολόγιστη» αξία της ανθρώπινης ζωής κάνει λόγο ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ σε μήνυμα που εξέδωσε με αφορμή το πολύνεκρο ναυάγιο.

Διαβάστε αναλυτικά: Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου

Δείτε επίσης: Μήνυμα Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας για το πολύνεκρο ναυάγιο στη Μεσόγειο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων