Λαμπρή η πανήγυρις της Αναλήψεως στον Βόλο
Μεγαλοπρεπώς και ιεροπρεπώς η Εκκλησία της Δημητριάδος εόρτασε φέτος την μεγίστη Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως, μετά την διετή περιπέτεια των περιορισμών λόγω της πανδημίας. Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός Αναλήψεως του Κυρίου Βόλου, που τόσο την παραμονή, όσο και ανήμερα της εορτής υποδέχθηκε μέγα πλήθος ευλαβών προσκυνητών.
Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, τον οποίο πλαισίωσε πλήθος Κληρικών, ενώ παρέστησαν η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, εκπρόσωποι των στρατιωτικών, Αστυνομικών, Λιμενικών και Πυροσβεστικών Αρχών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου, Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου. Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αναλήψεως στους δρόμους της ενορίας, συνοδεία στρατιωτικού αγήματος, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου.
Ανήμερα της εορτής τελέστηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, παρουσία του Βουλευτού Μαγνησίας κ. Αθανασίου Λιούπη.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά του για την ελεύθερη και μαζική συμμετοχή όλων στην φετινή πανήγυρη, «έχοντας διέλθει από μία περίοδο μεγάλου πόνου, που οι συνθήκες μας στέρησαν την χαρά της μεγάλης συνάξεως». Επεσήμανε δε την σημασία που έχει ο εορτασμός αυτός μέσα σε έναν Ναό «που διακρίνεται, πλέον, από άπειρο κάλλος και μας κάνει να νιώθουμε ότι είναι όντως ο ουρανός πάνω στη γη. Όμως, την χαρά αυτή υπερβαίνει η χαρά της Αναλήψεως, εκείνη που ένιωσαν οι Μαθητές, όταν, βλέποντας τον Κύριο να αναλαμβάνεται στους ουρανούς, κατενόησαν όλα τα γεγονότα της επί γης ζωής Του και γέμισε η ψυχή τους από αγαλλίαση, παρά τον σωματικό αποχωρισμό. Πλέον, γνωρίζουν τί τους περιμένει, έχουν βεβαιότητα ότι ο Αναστημένος Χριστός, όπως τους διαβεβαίωσε, θα είναι πάντα μαζί τους, διά της ελεύσεως και ενεργείας του Αγίου Πνεύματος».
Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε και σε έναν επιπλέον λόγο χαράς, που μας χαρίζει η Ανάληψη του Κυρίου «και δεν είναι άλλος από την παρουσία της ανθρώπινης φύσης, εν μέσω της Τριαδικής Θεότητας, στο πρόσωπο του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού. Με το Σώμα του Κυρίου μας έχουμε κι εμείς μετοχή στην Αγία Τριάδα. Αυτή είναι η βεβαιότητα της πίστης μας, με την οποία καλούμαστε, όπως και οι Μαθητές, να έχουμε ενότητα. Η ενότητα είναι προϋπόθεση για την έλευση και ενέργεια του Αγίου Πνεύματος και όποιος την διακυβεύει, διακυβεύει την λειτουργία του Παρακλήτου. Η ενότητα αποκαλύπτεται στην αλήθεια της πίστεως, όπως αποκαλύπτεται στο Ευαγγέλιο. Εδράζεται στα Μυστήρια της Εκκλησίας μας, στην κάθε Λειτουργική και προσευχητική σύναξη. Η ενότητα επιτυγχάνεται, όταν κρατούμε ζωντανή την ελπίδα, παρά τις δυσκολίες και την παιδαγωγία των ποικίλων δοκιμασιών του βίου. Η ενότητα, τέλος, αποκαλύπτεται στην ιεραποστολή μας, εκεί όπου οι Ιεραπόστολοι φέρουν την χαρά του Χριστού σε όλο τον κόσμο».
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον Προϊστάμενο του Ναού και Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως, Αρχιμ. Δαμασκηνό Κιαμέτη και τους συνεργάτες του, για την άψογη προετοιμασία και διεξαγωγή της Πανηγύρεως.
Ακολούθως, μετέβη στα Καλά Νερά, όπου τέλεσε τον αγιασμό των αλόγων, που κατά την παράδοση, τούτη την ημέρα εισέρχονται στα ύδατα της θαλάσσης για να αγιαστούν.