Ι.Μ. Δημητριάδος και Αλμυρού
04 Φεβρουαρίου, 2022

Δημητριάδος Ιγνάτιος σε 60”: Είναι Κυριακή της Χαναναίας

Διαδώστε:

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, με αφορμή την ευαγγελική περικοπή της Κυριακής της Χαναναίας, ετοίμασε σχετικό βίντεο, στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει ότι “ο Χριστός εκτός ορίων δέχεται τον κάθε άνθρωπο, αρκεί εμείς να ξεπεράσουμε τα σύνορα του εγωισμού και να ζήσουμε την ταπείνωση μπροστά στον Χριστό, και τότε η πίστη σώζει”.

“Ο Χριστός συναντά τη Χαναναία εκτός των ορίων, και η Χαναναία βρίσκεται σ’ έναν τόπο, όπου, ειδωλολάτρισσα συναντά με πίστη, τον Μεσσία Ιησού. Για να αναδειχθεί το γεγονός ότι ο Χριστός είναι για όλους τους ανθρώπους και δεν γνωρίζει σύνορα, αλλά δέχεται μόνο την πίστη”, υπογραμμίζει ο Σεβασμιώτατος.

“Και εμείς καλούμεθα μ’ αυτή τη δύναμη της πίστεως να πορευθούμε, ιδιαίτερα αυτόν τον καιρό. Μπορεί να σιωπά, δοκιμάζει την ταπείνωση. Μας θέλει να ζητήσουμε το έλεός Του, βέβαιοι ότι θα έχουμε ανταπόκριση. Ο Χριστός εκτός ορίων δέχεται τον κάθε άνθρωπο, αρκεί εμείς να ξεπεράσουμε τα σύνορα του εγωισμού και να ζήσουμε την ταπείνωση μπροστά στον Χριστό, και τότε η πίστη σώζει”, λέει χαρακτηριστικά.

 

Διαδώστε: