Ι.Μ. Δημητριάδος και Αλμυρού
17 Οκτωβρίου, 2024

Έναρξη Εσπερινών Κηρυγμάτων και Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Διαδώστε:

Πραγματοποιήθηκε χθες 16 Οκτωβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού η Έναρξη των Εσπερινών Κηρυγμάτων και Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής, ενόψει του νέου Ιεραποστολικού έτους, παρουσία κληρικών αλλά και πλήθος κόσμου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον Αγιασμό, που τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Ακολούθως, τον λόγο έλαβε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Μάξιμος Παπαϊωάννου, ο οποίος παρουσίασε και τον εκλεκτό ομιλητή, Πρωτ. Ευάγγελο Παπανικολάου, Ιεραπόστολο στο Καμερούν, Ιατρό και Θεολόγο, ο οποίος μίλησε με επίκαιρο θέμα.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τον ομιλητή για την παρουσία και την ομιλία του, χαρακτήρισε το έργο των πνευματικών αυτών ενοριακών συνάξεων «πολύ σημαντικό, καθώς συνιστά τον πυρήνα συγκρότησης της κάθε ενορίας». Τόνισε ότι το έργο αυτό συμβάλλει στην πνευματική τροφοδοσία των πιστών, στην ανάπτυξη διαπροσωπικών σχέσεων μεταξύ των λαϊκών αδελφών και επεσήμανε ότι πρόκειται για έργο που αποσκοπεί στην ενότητα και στην πνευματική πρόοδο και προκοπή του λαού μας.

 

 

 

 

Διαδώστε: