25/08/2021 25/08/2021 Τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου εορτάζει η Εκκλησία μας την Παρασκευή 27 Αυγούστου. Επίκεντρο του εορτασμού στην Τοπική Εκκλησία της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος θα είναι ο Ιερός Ναός Αγίας Ειρήνης Αλυκών, όπου υπάρχει παρεκκλήσιο προς τιμή του Αγίου Φανουρίου. Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό θα προεξάρχει και θα μιλήσει ο Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Φλάκης. Ανήμερα της...
25 Αυγούστου, 2021 - 18:09
Τελευταία ενημέρωση: 25/08/2021 - 17:47

Η Εορτή του Αγίου Φανουρίου στην Ι.Μ. Δημητριάδος

Διαδώστε:
Η Εορτή του Αγίου Φανουρίου στην Ι.Μ. Δημητριάδος

Τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου εορτάζει η Εκκλησία μας την Παρασκευή 27 Αυγούστου.

Επίκεντρο του εορτασμού στην Τοπική Εκκλησία της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος θα είναι ο Ιερός Ναός Αγίας Ειρήνης Αλυκών, όπου υπάρχει παρεκκλήσιο προς τιμή του Αγίου Φανουρίου.
Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό θα προεξάρχει και θα μιλήσει ο Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Φλάκης. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Στον Άγιο Φανούριο επίσης, τιμάται και το αριστερό κλίτος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Βόλου, όπου την παραμονή της εορτής θα τελεστεί στις 7.00 μ.μ. ο Μέγας Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Τέλος, Ιερά Πανήγυρις του Αγίου Φανουρίου τελείται και στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Βόλου, όπου την παραμονή της εορτής, στις 7.30 μ.μ., θα λάβει χώρα ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. Χρυσοστόμου Παπαδοπούλου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων