28/09/2024 28/09/2024 Για τη αρετή της καλοσύνης κάνει λόγο o Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίος ερμηνεύοντας την Ευαγγελική περικοπή της αυριανής Κυριακής Β΄Λουκά σε ακόμη ένα από τα καθιερωμένα σύντομα βιντεοσκοπημένα μηνύματα του.  Αναλυτικά το μήνυμα του Σεβσμιωτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου για το Ευαγγέλιο της Κυριακής Β΄ Λουκά: «”…ἀγαθοποιεῖτε καί δανείζετε...
28 Σεπτεμβρίου, 2024 - 8:35
Τελευταία ενημέρωση: 28/09/2024 - 8:21

Μήνυμα Μητροπολίτη Δημητριάδος για το Ευαγγέλιο της Κυριακής Β’ Λουκά

Διαδώστε:
Μήνυμα Μητροπολίτη Δημητριάδος για το Ευαγγέλιο της Κυριακής Β’ Λουκά

Για τη αρετή της καλοσύνης κάνει λόγο o Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίος ερμηνεύοντας την Ευαγγελική περικοπή της αυριανής Κυριακής Β΄Λουκά σε ακόμη ένα από τα καθιερωμένα σύντομα βιντεοσκοπημένα μηνύματα του.

Αναλυτικά το μήνυμα του Σεβσμιωτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου για το Ευαγγέλιο της Κυριακής Β΄ Λουκά:

«”…ἀγαθοποιεῖτε καί δανείζετε μηδέν ἀπελπίζοντες» (Λουκ. 6, 35) – “Να κάνετε το καλό και να δανείζετε χωρίς να περιμένετε να πάρετε τίποτα πίσω”.

Μ’αυτά τα λόγια ο Χριστός απευθύνεται στους μαθητές και καλεί για το δύσκολο. Ναι. Και ίσως είναι πιό εύκολο κανείς να είναι καλός απέναντι στους άλλους, με την καρδιά του με την ψυχή του. Να δίνει καλοσύνη, να προσφέρεται. Αλλά, να δανείζεις κιόλας χωρίς να περιμένεις;

Ε αυτό, είναι δύσκολο. Κι όμως!

Ο Χριστός αυτό ζητάει!

Ζητάει δηλαδή να σταθείς απέναντι στον άλλον με καρδιά, να του δώσεις κάτι απ’τον εαυτό σου, ακόμα και κάτι από τα υπάρχοντά σου και να μην περιμένεις παρά μόνον από τον Θεό.

Αλήθεια αδελφέ μου, τό’χεις δοκιμάσει ποτέ;

Εάν όχι, δοκίμασε! Δοκίμασε την επόμενη φορά που θα σου δοθεί πρώτη ευκαιρία να κάνεις κάτι καλό και να δανείσεις, να ευεργετήσεις και θα δεις ότι τελικά, η χαρά είναι μεγάλη και στη γη και πολύ περισσότερο μετράει στον ουρανό, εκεί που θα πάρουμε μαζί μας, μόνο τις καλοσύνες και τις ευεργεσίες.»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων