27/10/2023 27/10/2023 Με αφορμή την επερχόμενη Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος σε σύντομο βιντεοσκοπημένο μήνυμα του κάνει μνεία στο τρίπτυχο των προϋποθέσεων που είχαν οι Έλληνες για να βγουν νικητές – την πίστη, την αγάπη για την πατρίδα και την αγάπη για την οικογένεια. Αναλυτικά το μήνυμα του...
27 Οκτωβρίου, 2023 - 17:05
Τελευταία ενημέρωση: 27/10/2023 - 18:34

Μήνυμα του Μητροπολίτη Δημητριάδος για την 28η Οκτωβρίου

Διαδώστε:
Μήνυμα του Μητροπολίτη Δημητριάδος για την 28η Οκτωβρίου

Με αφορμή την επερχόμενη Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος σε σύντομο βιντεοσκοπημένο μήνυμα του κάνει μνεία στο τρίπτυχο των προϋποθέσεων που είχαν οι Έλληνες για να βγουν νικητές – την πίστη, την αγάπη για την πατρίδα και την αγάπη για την οικογένεια.

Αναλυτικά το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού για την Εθνική Επέτειο της 28η Οκτωβρίου 1940:

«Το 1940 οι Έλληνες είχαν τρεις προϋποθέσεις για να είναι νικητές. Πρώτον η κοινή τους πίστη, η Ορθοδοξία. Ο τορπιλισμός της Έλλης την ημέρα της Παναγιάς είχε ανεβάσει το θρησκευτικό τους συναίσθημα στο έπακρον. Το θεώρησαν αδικία και ήθελαν η Παναγιά, και ήτανε, μαζί τους. Το δεύτερο, αγαπούσαν ειλικρινά και αγνά την πατρίδα, μιά πατρίδα με ιστορία και παράδοση, με πολιτισμό. Μιά πατρίδα της αληθινής ελευθερίας. Και τρίτον, αγαπούσαν την οικογένεια, την ελληνική οικογένεια. Αυτή, που γέννησε παιδιά ήρωες. Μανάδες και γυναίκες, δώσαν το δικό τους αγώνα για να υπερασπιστούν κι αυτές την οικογένεια της Ελλάδας. Αυτά τα τρία έχουμε σήμερα ανάγκη, αν θέλουμε να είμαστε και πάλι με τη σωστή πλευρά της ιστορίας. Με την αληθινή ελευθερία. Να πιστεύουμε, να αγαπάμε την πατρίδα μας και να υπερασπιστούμε την ελληνική οικογένεια.»

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων