30/08/2024 30/08/2024 Στην έναρξη της νέας εκκλησιαστικής χρονιάς η οποία ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου αναφέρεται στο σύντομο βίντεο με το μήνυμά του για την Κυριακή Ι’ Ματθαίου, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.  “Χρόνια πολλά κι ευλογημένα! Καλή Πρωτοχρονιά! Καλή εκκλησιαστική χρονιά! Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου. Και η πρώτη Σεπτεμβρίου είναι για την Εκκλησία, η πρώτη...
30 Αυγούστου, 2024 - 10:01
Τελευταία ενημέρωση: 30/08/2024 - 10:02

Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος για την έναρξη της καινούργιας εκκλησιαστικής χρονιάς (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος για την έναρξη της καινούργιας εκκλησιαστικής χρονιάς (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην έναρξη της νέας εκκλησιαστικής χρονιάς η οποία ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου αναφέρεται στο σύντομο βίντεο με το μήνυμά του για την Κυριακή Ι’ Ματθαίου, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.

“Χρόνια πολλά κι ευλογημένα! Καλή Πρωτοχρονιά! Καλή εκκλησιαστική χρονιά! Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου. Και η πρώτη Σεπτεμβρίου είναι για την Εκκλησία, η πρώτη ημέρα του εκκλησιαστικού ημερολογίου. Γιατί η Εκκλησία μας, ξεκινάει τον Σεπτέμβριο, για τις εορτές του έτους, έτσι μετράει την εκκλησιαστική χρονιά. Και είναι ακριβώς η περικοπή του Ευαγγελίου που ο Χριστός έχει και φέρνει το πρώτο κήρυγμα στην εβραϊκή συναγωγή. Και μάλιστα του δίνουν να διαβάσει, και διαβάζει αυτό που ο Ησαΐας λέγει και προφητεύει για την παρουσία του Χριστού πάνω στον κόσμο που έρχεται να θεραπεύσει, να σώσει, να λυτρώσει τον άνθρωπο. Να λοιπόν, ότι ξεκινάμε μιά καινούρια εκκλησιαστική χρονιά. Προσευχόμαστε ο Θεός να την ευλογήσει και είναι αυτό που ζητάμε όλοι, μια χρονιά ειρηνική, μιά χρονιά ευλογημένη, μιά χρονιά με τον Χριστό, Αμήν.”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων