27/05/2024 27/05/2024 Η καθιερωμένη μηνιαία Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας πραγματοποιήθηκε στο Φροντιστήριο Τραπεζούντος (Πνευματικό Κέντρο) τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2024. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος μίλησε στους ιερείς για τα χαρακτηριστικά του πνευματικού ζήλου. Ξεκινάμε, είπε, πάντα από τον εαυτό μας, έχουμε συναίσθηση της αμαρτωλότητάς μας και επιδιώκουμε τη δική μας μετάνοια, όχι των...
27 Μαΐου, 2024 - 20:52
Τελευταία ενημέρωση: 27/05/2024 - 22:35

Ιερατική Σύναξη και Αγιασμός των ανακαινισμένων Γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας

Διαδώστε:
Ιερατική Σύναξη και Αγιασμός των ανακαινισμένων Γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας

Η καθιερωμένη μηνιαία Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας πραγματοποιήθηκε στο Φροντιστήριο Τραπεζούντος (Πνευματικό Κέντρο) τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2024.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος μίλησε στους ιερείς για τα χαρακτηριστικά του πνευματικού ζήλου.

Ξεκινάμε, είπε, πάντα από τον εαυτό μας, έχουμε συναίσθηση της αμαρτωλότητάς μας και επιδιώκουμε τη δική μας μετάνοια, όχι των άλλων. Ο πνευματικός ζήλος αφορά πάντα στα έσω μας και ποτέ δεν στρέφεται προς τους έξω από μας, όπως πράττει ο «ου κατ’ επίγνωσιν ζήλος». Ανέφερε σχετικά παραδείγματα.

Στη συνέχεια τελέστηκε ο Αγιασμός των ανακαινισμένων Γραφείων και χώρων φιλοξενίας της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε ιδιαίτερα το μέγα χορηγό μακαριστό Κωνσταντίνο Αποστολίδη της Reycap και όλους όσοι κοπίασαν.

Παρόντες ήταν οι ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας, οι υπάλληλοί της και αντιπροσωπείες των δύο μοναστικών αδελφοτήτων.

Στον Αγιασμό παραβρέθηκε και ο γνωστός πρώην αθλητής της άρσης βαρών κ. Πύρρος Δήμας, υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων