01/11/2022 01/11/2022 Στην εορτή των Αγίων και θαυματουργών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ προέστη της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, κατά το πέρας της οποίας χειροθέτησε Πνευματικό τον προϊστάμενο της ενορίας, Αρχιμανδρίτη Θεόκλητο Κουρκούτα. Κατά την προσφώνησή του προς τον χειροθετούμενο ο Σεβασμιώτατος επήνεσε την όλη αναστροφή του, ενώ του υπέδειξε...
01 Νοεμβρίου, 2022 - 16:35
Τελευταία ενημέρωση: 01/11/2022 - 15:03

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Χειροθεσία στην Πανήγυρη των Αγίων Αναργύρων Μεσημερίου

Διαδώστε:
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Χειροθεσία στην Πανήγυρη των Αγίων Αναργύρων Μεσημερίου

Στην εορτή των Αγίων και θαυματουργών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ προέστη της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, κατά το πέρας της οποίας χειροθέτησε Πνευματικό τον προϊστάμενο της ενορίας, Αρχιμανδρίτη Θεόκλητο Κουρκούτα.

Κατά την προσφώνησή του προς τον χειροθετούμενο ο Σεβασμιώτατος επήνεσε την όλη αναστροφή του, ενώ του υπέδειξε να συμβουλεύεται άλλους έμπειρους πνευματικούς προκειμένου να ανταποκριθεί στην μεγάλη ευθύνη της πνευματικής πατρότητος. Επίσης τόνισε, ότι ο πνευματικός πρέπει να είναι προσεκτικός στην ζωή του αλλά και στον τρόπο που ασκεί το διακόνημά του αποφεύγοντας τις ακραίες θέσεις.

Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν κληρικοί της πόλεως, ενώ παρέστησαν ο Δήμαρχος Εδέσσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων