06/04/2023 06/04/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, κατά την επίσκεψη του στη Δράμα για τον εορτασμό της συνάξεως του Οσίου Γεωργίου Καρσλίδη παραχώρησε συνέντευξη, στην οποία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στα κριτήρια της ιερωσύνης κατά τον Άγιο Καλλίνικο Εδέσσης, ο οποίος, όπως τόνισε ήταν πολύ αυστηρός και λεπτομερής με τα κωλύματα της ιεροσύνης...
06 Απριλίου, 2023 - 12:54

Εδέσσης Ιωήλ: Τα κριτήρια της Ιερωσύνης κατά τον Άγιο Καλλίνικο Εδέσσης (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Εδέσσης Ιωήλ: Τα κριτήρια της Ιερωσύνης κατά τον Άγιο Καλλίνικο Εδέσσης (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, κατά την επίσκεψη του στη Δράμα για τον εορτασμό της συνάξεως του Οσίου Γεωργίου Καρσλίδη παραχώρησε συνέντευξη, στην οποία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στα κριτήρια της ιερωσύνης κατά τον Άγιο Καλλίνικο Εδέσσης, ο οποίος, όπως τόνισε ήταν πολύ αυστηρός και λεπτομερής με τα κωλύματα της ιεροσύνης και την εισαγωγή νέων ανθρώπων στην Εκκλησία.

Ο Σεβασμιώτατος, ωστόσο τόνισε πως ο  Άγιος  Καλλίνικος αγαπούσε τον κλήρο και φρόντιζε τους κληρικούς και υποστήριζε πως ο άγαμος κληρικός σε δύο πράγματα πρέπει να διακριθεί στην αφιλοχρηματία και σαρκικά να είναι καθαρός.

Παρακολουθείστε το απόσπασμα της συνέντευξης του Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ για τα κριτήρια της ιερωσύνης κατά τον Άγιο Καλλίνικο Εδέσσης

“Χειροτόνησε πολύ καλούς κληρικούς” καθώς όπως  είπε “όταν επρόκειτο να χειροτονηθεί ένας κληρικός, πήγαινε ο ίδιος στο χωριό του και ρωτούσε τον πρόεδρο της κοινότητας και τους συγχωριανούς του αν ήξεραν τον υποψήφιο”. “Μια φορά μου είπε” συνέχισε ο Σεβασμιώτατος “ότι αν χειροτονούσα όσους έρχονταν θα έπρεπε να είχα χειροτονήσει άλλους εκατό“.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων