12/09/2024 12/09/2024 “Το αληθινό νόημα της σχολικής εκπαίδευσης: να βοηθήσει τα παιδιά και τους νέους να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τον Θεό, διότι έτσι μόνο μπορούν να ευτυχήσουν και να ζήσουν αιώνια”. Αυτά είπε μεταξύ άλλων στο μήνυμά του για την έναρξη της σχολικής χρονιάς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Παρακάτω ολόκληρο το...
12 Σεπτεμβρίου, 2024 - 15:15
Τελευταία ενημέρωση: 12/09/2024 - 13:37

Εδέσσης Ιωήλ: Το αληθινό νόημα της σχολικής εκπαίδευσης είναι να βοηθήσει τα παιδιά να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τον Θεό

Διαδώστε:
Εδέσσης Ιωήλ: Το αληθινό νόημα της σχολικής εκπαίδευσης είναι να βοηθήσει τα παιδιά να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τον Θεό

“Το αληθινό νόημα της σχολικής εκπαίδευσης: να βοηθήσει τα παιδιά και τους νέους να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τον Θεό, διότι έτσι μόνο μπορούν να ευτυχήσουν και να ζήσουν αιώνια”. Αυτά είπε μεταξύ άλλων στο μήνυμά του για την έναρξη της σχολικής χρονιάς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Παρακάτω ολόκληρο το μήνυμα του Μητροπολίτη Εδέσσης:

Αγαπητοί μου μαθητές και διδάσκαλοι·

Με την ευλογία και το έλεος του Θεού ξεκινάει σήμερα το φετινό σχολικό έτος. Με αυτή την αφορμή, όπως κάθε χρόνο αυτήν την ημέρα, χαιρετίζω τους δασκάλους και τους μαθητές και καταθέτω σε όλους τις ακόλουθες πατρικές μου επισημάνσεις.

Ένας από τους πιο βασικούς στόχους της παιδείας είναι η κατάκτηση της γνώσης. Ομοίως και μέσα στην Εκκλησία η ευτυχία και η αιώνια ζωή είναι κρυμμένες μέσα στην γνώση. Ο ίδιος ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός είπε ότι αυτή είναι η αιώνια ζωή, το να γνωρίζει δηλαδή ο άνθρωπος τον αληθινό Θεό (Ιω. 17,3). Εδώ λοιπόν βρίσκεται το αληθινό νόημα της σχολικής εκπαίδευσης: να βοηθήσει τα παιδιά και τους νέους να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τον Θεό, διότι έτσι μόνο μπορούν να ευτυχήσουν και να ζήσουν αιώνια.

Γι’ αυτό τον λόγο ως Ποιμενάρχης της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, εύχομαι σε όλους τους δασκάλους και τις δασκάλες, τους καθηγητές και τις καθηγήτριες, τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων μας, την φετινή χρονιά να γνωρίσουν βαθύτερα τον Θεό και την ζωή του Θεού, να τον αγαπήσουν και να συνδεθούν μαζί Του, για να ζουν μαζί Του στην αιώνια Βασιλεία Του.

Προς Θεόν Ευχέτης
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
† Ο Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας ΙΩΗΛ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων