Ι.Μ. Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας
22 Ιουλίου, 2024

Ο Μητροπολίτης Σύρου στον Άγιο Δωρόθεο στην Δωροθέα Πέλλης

Διαδώστε:

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, πραγματοποίησε σήμερα το καθιερωμένο ετήσιο προσκύνημά του στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Δωροθέου, στο χωριό Δωροθέα της Αριδαίας, τον οποίο είχε εγκαινιάσει με τον Σεβασμιώτατο Εδέσσης, Πέλλας και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρο το 2012.

 

Ο Μητροπολίτης Σύρου συνιερούργησε μετά του Σεβασμιωτάτου κ. Ιωήλ, με τη συμμετοχή του Εφημερίου του Ναού, ο οποίος του προσέφερε εικόνα του Αγίου Δωροθέου, του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Αρχιμ. Στεφάνου και άλλων Εφημερίων της Ιεράς Μητροπόλεως και την παρουσία του Δημάρχου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και Αντιδημάρχων Αριδαίας, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας, Μελών του τοπικού Συλλόγου και πλήθους πιστών, οι οποίοι είχαν κατακλύσει το Ναό και τους πέριξ αυτού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ υπεδέχθη και καλωσόρισε με εγκάρδιους λόγους τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’, ο οποίος στο κήρυγμα του ομίλησε επί της σημερινής Ευαγγελικής Περικοπής, περί της ιάσεως του δούλου του εκατοντάρχου και των εξ αυτής μηνυμάτων και διδαγμάτων προς τον σύγχρονο άνθρωπο.

Τέλος, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης κ. Ιωήλ και όλους τους παρισταμένους, προς τους οποίους διένειμε ευλογίες και στα παιδιά δώρα, δεχθείς και τα εόρτια δώρα του τοπικού Συλλόγου, ο οποίος, στη συνέχεια, παρέθεσε καφέ υπό τον ευσκιόφυλλο πλάτανο της πλατείας του χωριού.

 

Διαδώστε: