10/09/2024 10/09/2024 Με λαμπρότητα εορτάσθηκε το Γενέσιο της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως κατά το διήμερο 7 και 8 Σεπτεμβρίου. Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024, παραμονή της Θεομητορικής εορτής του Γενεθλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου της Κάριανης, πλαισιωμένος υπό Ιερέων...
10 Σεπτεμβρίου, 2024 - 17:52
Τελευταία ενημέρωση: 10/09/2024 - 16:35

Εορτασμός Γενεσίου της Θεοτόκου στη Μητρόπολη Ελευεθερουπόλεως

Διαδώστε:
Εορτασμός Γενεσίου της Θεοτόκου στη Μητρόπολη Ελευεθερουπόλεως

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε το Γενέσιο της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως κατά το διήμερο 7 και 8 Σεπτεμβρίου.

Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024, παραμονή της Θεομητορικής εορτής του Γενεθλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου της Κάριανης, πλαισιωμένος υπό Ιερέων της Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κατά τη διάρκεια του Εσπερινού εκήρυξε το Θείο Λόγο προς το πολυπληθές εκκλησίασμα αναφερόμενος στο γεγονός της εορτής. Πριν το τέλος της ακολουθίας έλαβε χώρα η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας στην πλατεία του χωριού.

Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024, η εορτή του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου, εορτάσθηκε σε όλους τους Ναούς και Μονές της Μητροπόλεως μας. Ιδιαιτέρως δε εορτάσθηκε στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Χρυσοκάστρου όπου ο Ισόγειος Ναός του Καθολικού της Μονής είναι αφιερωμένος στο Γενέσιο της Θεοτόκου.

Το πρωί της εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον εν λόγω Ιερό Ναό. Αντί θείου κηρύγματος ανεγνώσθη η Εγκύκλιοςεπί τη εορτή της Ινδίκτου του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου προς την Καθηγουμένη και τις Μοναχές της Ιεράς Μονής καθώς και προς τους παρευρισκομένους προσκυνητάς, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ετέλεσε τρισάγιο στο τάφο του Πνευματικού και κτήτορος της Ιεράς Μονής Μακαριστού π. Φιλίππου, της αειμνήστου καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Λυδίας Μοναχής και Μακρίνης Μοναχής. Μετά το πέρας ακολούθησε ο καθιερωμένος καφές στο Αρχονταρίκι της Μονής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων